Mäso
Chcete vo svojom Big Green Egg upiecť tradičné jamajské Jerk kurča? Speváčka Shirma Rouse vás zavedie do svojej exteriérovej kuchyne a zozdieľa s vami lahodný karibský recept.
Chcete si pripraviť chuťovo skvelý burger? Pripravte si ho vo verzii Smash. Je to obľúbený hamburger, ktorého mäsová placka je tenšia a má väčší povrch, nakoľko ju silne roztlačíme o grill.
Tacos s trhaným Carnitas na mexický spôsob
Ste tak ako my blázni do pouličného jedla? Carnitas, teda mexické trhané bravčové mäso, je jednoduché na vlastnú domácu prípravu. Zo zeleného vajíčka Big Green Egg bude chutiť výborne a s guacamole a obľúbenou...
Kuracie satay s omáčkou z píniových orieškov
Kuracie satay patrí medzi tradičné pouličné jedlá, na ktoré môžete natrafiť napríklad v Indonézií, či Malajzii. My si ich pripravíme s lahodnou omáčkou z píniových orieškov, priamo na zelenom vajíčku Big Green Egg.
Indické Papadum s kuracím piri piri
Pappadums sú tenké plátky chleba, placky, ktoré sa tradične podávajú ako príloha v krajinách, ako je India, Srí Lanka a Nepál. Skúsite si ich pripraviť s chutnou kuracinou a indickou tradičnou marinádou Piri piri. Z...
Pulled Pork / trhané bravčové trhané mäso so šalátom coleslaw.
Hľadáte skvelý recept na tradičné pulled pork alias trhané bravčové mäso? Recept na prípravu pri nízkej teplote spôsobom „low and slow”, kedy zapálite v kamado drevné uhlie a večer si vychutnáte lahodné bravčové mäso...
Bravčové rebierka s Coca-Colou
Bravčové rebierka s Coca-Colou z Big Green Egg? Počas prípravy rebierok v zelenom vajíčku pridáme aj kvapku coly, čím budú rebierka skutočne jemné. Vyskúšajte náš recept na bravčové rebrá s coca colou a zamilujete si...
Jahňacie kotlety s ratatouille a opečenými zemiakmi
Mäso z jahniat pôsobí vďaka vitamínu B priaznivo na náš nervový systém a proti únave. V našom recepte na jahňacie mäso z Big Green Egg si kotlety najprv uvaríme vcelku a potom ich ešte krátko ogrilujeme. Táto...
Bravčové rebrá Spare rib pripravené metódou 3-2-1
Metóda 3-2-1 na prípravu rebierok v Big Green Egg je veľmi obľúbená. Spočíva v údení, príprave a dochutení rebierok na rošte v zelenom vajíčku, a to v pomere 3-2-1 hodín. Výsledok bude plný očakávanej chuti a arómy.
TACOS S GRILOVANOU KLOBÁSKOU CHIPOLATA A ZELENINOU
Na náš recept na plnené tacos použijeme hotové tacos, ktoré naplníme čerstvou klobáskou chipolata, baby kukuricou a zelenou špargľou, pričom ingrediencie ako zvyčajne grilujeme na liatinovom rošte. Už sa aj Vám...