Hovädzie mäso
Recepty z hovädzieho mäsa určené pre keramické grily Big Green Egg.
Aj vy radi pripravujete v zelenom vajíčku pekné, veľké kusy mäsa, potom je tento „budzogáň” alias kus hovädzieho mäsa na kosti receptom, ktorý budete chcieť vyskúšať. Musíte však byť trpezliví. Chvíľu to potrvá.
Hovädzie špízy picanha s omáčkou chimichurri
Recept na picanhu je ideálny pre všetkých gurmánov, ktorí momentálne nemajú veľa času na prípravu večere, ale plánujú na stôl položiť lahodný mäsový pokrm. Náš recept na picanhasové špízy je pripravený raz-dva.
Grilovaný hovädzí steak zo slabiny - bavette
Už ste niekedy ochutnali bavette? Je to fantastický kus mäsa známy tiež ako flank steak, ktorý je na grilovanie na liatinovom rošte v zelenom vajíčku Big Green Egg skvelou voľbou.
Hovädzie guľky v slaninovom župane „moink”
Ugrilujte si populárne moink guličky, ktorých základom je šťavnaté hovädzie mäso a chrumkavá slanina. Tento BBQ recept budú vaši hostia milovať, preto ich určite pripravte veľmi veľa.
Reverzne pečený steak entrecôte s grilovanou zeleninou
Je čas povýšiť kuchárske schopnosti na vyššiu úroveň. Naučíme Vás pripraviť pokrm reverznou metódou a aj to, ako pracovať s viaczónovým varením v Big Green Egg pomocou 5-dielnej súpravy EGGspander.
Picanha burger s čedarom a grilovanou cibuľkou
Príprava domácich hamburgerov v zelenom vajíčku Big Green Egg už snáď ani nemôže mať chutnejší výsledok. Náš recept na picanha burger vám ozrejmí tipy a triky na ideálne vyprážanie hamburgerov.
Pečená hovädzia kvetová špička alias picanha patrí medzi tie klasické jedlá, ktoré by ste si v zelenom vajíčku Big Green Egg mali rozhodne mal pripraviť. Vrstva tuku dodá hovädziemu mäsu extra chuť!
Zaobstarali ste si kus hovädzej hrude a pátrate po recepte, ako ju pripraviť vo svojom Big Green Egg? Dokonalá chuť tejto americkej klasiky spočíva v nízkej teplote prípravy a dlhým časom varenia.
Sviečková Wellington v lístkovom ceste
Ktorú časť hovädzieho mäsa je dobré použiť na prípravu tradičného anglického receptu na Wellington v cestíčku? Na koľkých stupňoch je vhodné túto klasiku pripraviť? V tomto recepte vám to vysvetlíme.
Kovbojský steak „Entrecote” z vysokej roštenky
Grilovať kovbojský steak v Big Green Egg, znamená grilovať steak tesne nad žiariacim drevným uhlím. Vysoká roštenka je druh mäsa na steak, ktorý v našom recepte na kovbojský steak použijeme.