LOW and SLOW / dlhá príprava pri nízkej teplote
Ak by ste chceli vyskúšať “low & slow”, čiže pomalé a nízko teplotné varenie, tak potom Vám na jedno nasypanie drevného uhlia môže vydržať až 20 hodín! Keď skončíte varenie, stačí uzavrieť spodný prívod vzduchu a vrchný regulačný liatinový vrchnák nahradiť keramickým, čo zabezpečí vyhasnutie drevného uhlia, ktoré následne po vychladnutí prehrabte náradím na vyberanie popola. Toto drevné uhlie zbavené bielych popolových častí ostane pre budúce použitie.
Bravčové rebrá Spare rib pripravené metódou 3-2-1
Metóda 3-2-1 na prípravu rebierok v Big Green Egg je veľmi obľúbená. Spočíva v údení, príprave a dochutení rebierok na rošte v zelenom vajíčku, a to v pomere 3-2-1 hodín. Výsledok bude plný očakávanej chuti a arómy.
Hovädzí budzogáň
Aj vy radi pripravujete v zelenom vajíčku pekné, veľké kusy mäsa, potom je tento „budzogáň” alias kus hovädzieho mäsa na kosti receptom, ktorý budete chcieť vyskúšať. Musíte však byť trpezliví. Chvíľu to potrvá.
Delikátna chuť pomalého varenia
Pomalé varenie je jednoducho „in”! A to je správne, pretože veľké kusy mäsa, ktoré sa pomaly varia v zelenom vajíčku Big Green Egg sú neskutočne chutné a šťavnaté. Môže to znieť síce trochu komplikovane, no nič nemôže...
Pomaly pečený bravčový bôčik
2651 3 roky pred
Obľúbené
Ak ste pomaly pečené mäsko z bôčika už niekedy ochutnali viete, že je to pravý gurmánsky evergreen. Jednoducho poctivý recept, ktorý patrí ku klasikám varenia v Big Green Egg.
Benedikt sendvič s teľacím pastrami
Aj vy ste zbláznený do pastrami a zároveň milujete vajcia Benedikt? Dnes tieto dve klasiky spojíme do jedného skvelého a chutného receptu pre Big Green Egg.