Bravčové rebrá Spare rib pripravené metódou 3-2-1

Autor9 mes. pred od autora 456
Obľúbené1

Metóda 3-2-1 na prípravu rebierok v Big Green Egg spočíva v údení, príprave a dochutení rebierok na rošte v zelenom vajíčku, a to v pomere 3-2-1 hodín. Nemusíte sa však desiť časového stresu, nakoľko sa tento čas môže v závislosti od teploty a hrúbky rebierok meniť a výsledný pomer môže byť časovo kratší alebo naopak, môže trvať o niečo dlhšie. Uvoľnite sa. Výsledok bude šťavnatý, plný očakávanej arómy a zároveň lahodný.  Zaručene prekvapí nielen Vás, ale i rodinu!



CHOD: HLAVNÉ JEDLO

KATEGÓRIA: MÄSO

TECHNIKA VARENIA: ÚDENIE, POMALÉ VARENIE

KUCHYŇA: -

ÚROVEŇ: JEDNODUCHÁ

DOBA PRÍPRAV: 20 MIN.

DOBA VARENIA: 3 HOD. 50 MIN

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 4 HOD. 10 MIN:

PORCIE: 4 KUSY MÄSA


Bravčové rebrá Spare rib pripravené metódou 3-2-1


HLAVNÉ INGREDIENCIE:

 

4 pláty bravčových rebier

barbecue omáčka podľa vlastného výberu





KORENIACA ZMES

2 lyžice mletej červenej papriky

1 lyžička kajenského korenia

3 lyžice polievkové lyžice hnedého práškového cukru

1 lyžica sušenej mletej cibule ( vyrobený mletím sušených krájaných plátkov bielej cibule)

2 lyžice morskej soli

1 lyžica čierneho korenia

2 ČL mletého cesnaku

1 ČL mletej horčice (semienka bielej mletej horčice) 


Bravčové rebrá Spare rib pripravené metódou 3-2-1

Požadované príslušenstvo:

jablkové drevo na údenie

convEGGtor

rošt na pečenie rebierok

nerezový rošt

PRÍPRAVA

1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a vajíčko zohrejeme na teplotu 170°C. Kým sa vajíčko nahrieva, poodstraňujeme si mäsa všetky vrchné blany (vložením tenkého noža medzi kožu a rebrá). Uvoľnenú blanu môžeme následne stiahnuť rukou. Postup zopakujeme so všetkými kusmi mäsa. 

2. Na prípravu koreniacej zmesi zmiešame spolu do misky  všetky ingrediencie na jej prípravu, uvedené v recepte. Následne rebrá z oboch strán dôkladne potrieme koreniacou zmesou.


Bravčové rebrá Spare rib pripravené metódou 3-2-1


PRÍPRAVA

1. Medzi rozžeravené drevné uhlie umiestnime dva kusy jablkového dreva na údenie a do vajíčka následne postupne vložíme convEGGtor s obdĺžnikovou odkvapkávacou miskou umiestnenou nad ním a samozrejme nerezový rošt. Rebrá uložíme do špeciálneho roštu na grilovanie rebierok a vložíme do zeleného vajíčka, kde ich necháme pod zatvoreným poklopom a teplotou, ktorá po vložení príslušenstva klesne na cca 120 °C, údiť približne 2 hodiny.

2. Pripravíme si dva veľké kusy extra pevnej hliníkovej fólie/alobalu a po zaúdení rebrá do tejto fólie zabalíme. Ešte predtým ich však zložíme zo špeciálneho roštu a popotierame ich grilovacou barbecue omáčkou - a to pekne dookola, z každej strany. Na každý plát alobalu  položíme po dva kusy mäsa (vypuklými stanami smerom k sebe) a fólie dobre zatvoríme.

3. Balíčky následne položíme vedľa seba na gril, opäť zatvoríme poklop zeleného vajíčka a pečieme približne 80 minút.

4. Pomocou špajle skontrolujeme, či je mäso medzi rebrami mäkké a v prípade potreby v pečení ešte pokračujeme. Ak je však mäso pekne mäkké, opatrne zložíme balíčky s rebrami z Big Green Egg a odstránime fóliu. Mäso popotierame grilovacou omáčkou po vypuklej strane a touto stranou smerom nahor ich rovnako tak poukladáme späť na gril. Následne poklop vajíčka zatvoríme a pečieme ďalších cca 40 minút. Rebrá počas pečenia opätovne potrieme barbecue omáčkou.

5. Hotové rebrá vyberieme z Big Green Egg a v prípade potreby ich znova potrieme  grilovacou omáčkou.

 Bravčové rebrá Spare rib pripravené metódou 3-2-1


Dobrú chuť!

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa