Grilované bravčové rebierka s medovou marinádou

Autor9 mes. pred 8
Obľúbené0

Vďaka metóde, ktorú použijeme v nasledujúcom recepte na BBQ medové rebierka, už nebudete na prípravu obeda potrebovať pol dňa. V zelenom vajíčku Big Green Egg rebierka na záver krátko grilujete a skvelý pokrm je v okamžiku na stole. Na marinádu môžete použiť našu jednoduchú domácu medovú omáčku, ktorá sa do mäsa pri príprave krásne vpije.



Grilované bravčové rebierka s medovou marinádou

CHOD: obed, hlavný chod

KATEGÓRIA: mäso

TECHNIKA VARENIA: nepriame varenie, grilovanie

KUCHYŇA: americká

ÚROVEŇ: jednoduchá 

DOBA PRÍPRAVY: 15 min.

DOBA VARENIA: 2 hod. 35 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 2 hod. 50 min. 

PORCIE: 6



POTREBNÉ INGREDIENCIE NA REBIERKA:

6 bravčových rebierok vcelku

MARINÁDA

2 červené cibule

1 hlávka cesnaku

5 vetvičiek rozmarínu

8 vetvičiek tymiánu

800 ml kečupu

200 g medu

1 polievková lyžica chilli omáčky (sambal)

morská soľ



NA OZDOBU

1 citrón



Potrebné príslušenstvo:

  • konvektor
  • multifunkčný rošt na pečené mäso a rebrá
  • jednorazová miska na odkvapkávanie
  • liatinový rošt



Grilované bravčové rebierka s medovou marinádou

PREDPRÍPRAVA

1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a vajíčko zahrejte spolu s konvektorom a roštom na teplotu 150 ° C. Kým sa vajíčko nahrieva, zo spodnej časti rebier odstránime blanu (urobíme to vsunutím zadnej časti lyžice medzi membránu a rebrá, alebo nožom).  Ak je lyžica vložená správne, membránu ľahko odstránime jediným pohybom.

2. Na medovú marinádu: olúpeme červenú cibuľu a cesnak a nakrájame ich na hrubé kúsky. Ihličky z rozmarínu a listy z tymiánu pooddeľujeme od stoniek a zmixujeme spolu s kečupom, medom a chilli omáčkou. Nakoniec marinádu dosolíme morskou soľou.



Grilované bravčové rebierka s medovou marinádou

PRÍPRAVA

1. Pripravenou marinádou potrieme obe strany rebierok a zvyšnú marinádu odložíme bokom. Rebierka vložíme do multifunkčného roštu na pečené mäso a rebrá. Na konvektor položíme jednorazovú odkvapkávaciu misku a opatrne ju naplníme 500 mililitrami vody. Následne do vajíčka vložíme rošt a napokon aj multifunkčný rošt na pečené mäso a rebrá s rebierkami. Zatvoríme poklop vajíčka a necháme rebierka približne 2 hodiny variť.

2. Po stanovenom čase rebierka opäť výdatne potrieme marinádou, zatvoríme poklop vajíčka a necháme ich variť ďalších 30 minút.

3. Multifunkčný rošt na pečené mäso a rebrá vyberieme z vajíčka, odstránime rošt aj konvektor a do vajíčka vložíme liatinový rošt na grilovanie. Zatvoríme poklop a teplotu vajíčka upravíme na 200 ° C. Kým sa vajíčko opätovne nahrieva, rebierka zabalíme do alobalu, aby nevychladli. Prichystáme misky s teplou vodou a citrónom na umývanie prstov.

4. Rebierka položíme (vcelku alebo po častiach) spodnou stranou nahor na rošt a grilujeme približne 2 minúty. Potom ich pootočíme o 90 stupňov a grilujte ďalšie 2 minúty. Po každom úkone poklop vajíčka zatvoríme.

5. Podávame so zvyšnou marinádou - ako omáčkou. Misky s vodou na umývanie prstov oceníme pri konzumácii rebierok rukami, kedy si prsty budeme môcť priebežne pekne poumývať.


Grilované bravčové rebierka s medovou marinádou


TIP:
Grilované rebierka si môžeme pripraviť napríklad so zemiakmi Hasselback (zemiaky narezané na plátky) alebo s pečeným batátom.

Dobrú chuť!


Grilované bravčové rebierka s medovou marinádou

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď
Ak chcete napísať komentár, musíte sa prihlásiť.

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa