Grilované bravčové kotlety s cibuľovým čatní s jablkami

Autor1 rok pred 8
Obľúbené0

Grilovaná bravčová kotleta z Big Green Egg? Ak si k tomuto lákadlu primyslíte aj chutné domáce čatní,  máte jedlo rovno z neba. Mäsko je dokonale šťavnaté a jemne pikantná delikatesa v podobe cibuľového čatní je skvelé jedlo presne pre vaše záhradné kamado!

CHOD: hlavné jedlo

KATEGÓRIA: mäso

TECHNIKA VARENIA: dusenie, grilovanie

KUCHYŇA: burgundská

ÚROVEŇ: jednoduchá 

DOBA PRÍPRAVY: 20 min.

DOBA VARENIA: 1 hod. 05 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 1 hod. 25 min. 

PORCIE: 4

Grilované bravčové kotlety s cibuľovým čatní s jablkami

POTREBNÉ INGREDIENCIE

bravčové kotlety

4 bravčové kotlety (cca 2 cm hrubé)

2 lyžice olivového oleja

morská soľ



ČATNÍ

2 strúčiky cesnaku

3 jablká na pečenie (napríklad odroda Granny smith, Jonaprince alebo Jonagored)

2 cibule

30 g masla

125 ml bieleho vínneho octu

250 g hnedého cukru

2 polievkové lyžice pikantnej horčice

10 vetvičiek tymiánu

žerucha siata (resp. pažítka)



Potrebné príslušenstvo:

Grilované bravčové kotlety s cibuľovým čatní s jablkami

PREDPRÍPRAVA

1. Vo vajíčku najskôr zapálime drevné uhlie  a zahrejeme ho spolu s konvektorom a roštom na teplotu 180 ° C.

2. Cesnak a cibuľu očistíme a nakrájame. Ostrúhame jablká, odstránime jadrá a zvyšok nakrájame na kocky.

Grilované bravčové kotlety s cibuľovým čatní s jablkami

PRÍPRAVA

1. Na rošt položíme liatinovú panvicu, v ktorej roztopíme maslo a potom na ňom opražíme cesnak.

2. Pridáme nakrájané jablká, cibuľu, spolu biely vínny ocot, hnedý cukor, horčicu aj tymián. Čatní za občasného miešania varíme približne 40 minút, pričom po každom premiešaní nezabudneme opätovne zatvoriť poklop vajíčka.

3. Po 40 minútach zložíme panvicu z vajíčka panvicu a vyberieme vetvičky tymiánu. Vyberte rošt a zložíme konvektor. Potom rošt opäť vložíme späť do vajíčka, ktoré zohrejeme na teplotu 230 ° C. Následne potrieme kotlety olivovým olejom.

4. Bravčové kotlety grilujeme na rozpálenom rošte najskôr cca 1 minútu, potom mäsko pootočíme o 45° a ďalej grilujeme po dobu jednej minúty, aby sa vytvoril pekný mriežkovaný vzor grilu. Kotlety otočíme a opekáme podobne 2 x 1 minútu.

5. Bravčové kotlety vyberieme z vajíčka a necháme pri izbovej teplote voľne prikryté alumíniovou fóliou odpočinúť cca 5 minút. Medzitým preložíme čatní do misky a podľa potreby ozdobíme žeruchou alebo pažítkou.

6. Pred servírovaním posypeme kotlety čiernym korením a morskou soľou. Podávame s čatní. Dobrú chuť!



TIP: Ku kotletám sa okrem čatní skvele hodí napríklad  aj čerstvý šalát z polníčka a červenej cvikly s chrenom.
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď
Ak chcete napísať komentár, musíte sa prihlásiť.

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa