Trhaná bravčová krkovička so šalátom coleslaw

Autor3 roky pred 1327
Obľúbené0

Trhané bravčové mäso je skutočnou klasikou grilovania a najlepší výsledok pri jeho príprave dosiahnete práve použitím Big Green Egg. V zelenom vajíčku sa mäso pomaly pripravuje na nízkej teplote, až kým nebude chutné a úplne mäkkučké. Ak jeho počas prípravy zmeriame teplotu jadra, bude ukazovať okolo 70 ° C. Nebojte sa, je to úplne bežné a po čase bude teplota stredu pomaly stúpať.

Všetko bude perfektné!

CHOD: hlavné jedlo
KATEGÓRIA: mäso
TECHNIKA VARENIA: údenie, pomalé varenie, nepriame varenie
KUCHYŇA: americká
ÚROVEŇ: jednoduchá
DOBA PRÍPRAVY: 15 min.
DOBA VARENIA: 11 hod. 20 min.
CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 11 hod. 35 min. 
PORCIE: 8-10

pulled pork

POTREBNÉ INGREDIENCIE:

2 kg mäsa (bravčová krkovička)

2 lyžice olivového oleja

BBQ omáčka

kapustový šalát  coleslaw

10 byliek pažítky



KORENINOVÁ ZMES NA BRAVČOVINU

20 g nemletého indického korenia „vadouvan”

10 g čierneho korenia

15 bobúľ borievky

20 zelených kardamónových strukov

12 klinčekov

2 kúsky muškátového kvetu 

20 g horčičných semienok

8 g semiačok feniklu

20 g maďarskej mletej  červenej papriky

8 g kari prášku typu Madras

6 g mletého zázvoru

4 g mletej rasce

50 g jemnej morskej soli

30 g hnedého cukru

pulled pork

Potrebné príslušenstvo:



PREDPRÍPRAVA

1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a vajíčko následne zohrejeme na teplotu 150 ° C.

2. Kým sa vajíčko nahrieva, v kávovom mlynčeku alebo v mažiari si pripravíme zmes na korenie, pričom najemno rozomlieme indické korenie vadouvan, čierne korenie, bobule borievky, struky kardamónu, klinčeky, horčičné semienka a semienka feniklu. Potom spolu zmiešajte aj všetky ostatné ingrediencie na zmes z pripravenej zmesi odoberieme na naše účely 4 polievkové lyžice. Zvyšok môžeme uložiť vo vzduchotesnej  nádobe.

3. Bravčovú krkovičku si najskôr zo všetkých strán potrieme olivovým olejom a následne mäso obalíme v koreninovej zmesi.


pulled pork

PRÍPRAVA

1. Na tlejúce uhlie položíme 2 kúsky jablkového dreva. Do vajíčka vložíme konvektora naň položíme jednorazovú misku na odkvapkávanie a nakoniec nerezový rošt. Bravčovú krkovičku položíme na rošt, zatvoríme poklop vajíčka a necháme rozohriať na teplotu 110 ° C. Bravčovú krkovičku necháme takto vo vajíčku približne 6 hodín.

2. Po stanovenom čase vyberieme bravčovú krkovičku z vajíčka a celý kus mäsa rovnomerne pokryjeme 3 lyžicami BBQ omáčky. Mäso následne zabalíme do 3 vrstiev alobalu a uložíme ho späť na rošt. Vajíčko rozohrejeme na teplotu 120 ° C a necháme bravčovú krkovičku ešte približne 4 hodiny v Big Green Egg, kým nebude úplne mäkké.

3. Bravčovú krkovičku vyberieme z vajíčka a nechajme mäsko odpočívať minimálne 1 hodinu v chladiacom prenosnom boxe na potraviny, stále zbalenú  v alobale. Box má izolačný účinok.

4. Nakoniec opatrne odstránime fóliu a tekutinu odložíme. Bravčové mäso natrháme pomocou drapákov Meat Claws a po natrhaní ho zmiešame ho s tekutinou, ktorú sme predtým odložili. Trhané bravčové mäso podávame s kapustovým šalátom z bielej kapusty coleslaw a so zvyškom BBQ omáčky. Dozdobíme čerstvou nakrájanou pažítkou.

pulled pork

Dobrú chuť!

Prečítajte siviac o trhaní mäsa.

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa