Sendvič s trhaným bravčovým mäsom
Ingrediencie:
- 1 bravčový krk (2 až 2,5 kg )
Zmes korenín:
- 10 lyžíc hnedého cukru
- 2 lyžice mletej kurkumy
- 3 lyžice cibuľového prášku
- 3 lyžice sušeného cesnaku
- 1,5 lyžice kajenského korenia
- 7 lyžíc mletej papriky
- 7 lyžíc soli
Sendvič:
- Talianske bagetky, mäkké oválne bagetky
- šalát coleslaw
- BBQ omáčka (obľúbená)
Vytiahnite mäso z chladničky. Zmiešajte všetky ingrediencie pre zmes korenia a veľkoryso mäso nakoreňte.
Drevné štiepky na údenie namočte do vody. Pár kúskov štiepok (suchých) rozmiestnite do drevného uhlia. Dvierka pre prívod vzduchu v spodnej časti nechajte otvorená. Uhlie zapáľte pomocou looftlighter. Veko nechajte otvorené po dobu 10 - 12 minút.
Namočené drevené štiepky nasypte na žeravé drevné uhlie. Umiestnite konvEEGGtora vložte rošt. Bravčové mäso položte na rošt a zatvorte veko. Zahrejte na teplotu medzi 95 a 110 ° C. Mäso pečieme približne 8 hodín pokiaľ nedosiahne teplota vo vnútri mäsa 71 ° C . Teplotu zmeriate pomocou digitálneho teplomera alebo bezdrôtového teplomera s dvojitou sondou.
Vytiahnite mäso zo zeleného vajíčka, zabaľte ho do hliníkovej fólie a položte späť na rošt. Zavrite veko a nechajte mäso ďalej piecť vo fólii približne 6-8 hodín kým vo vnútri mäsa nedosiahne teplota 86 až 96 ° c.
Použite rukavice EGGmitt pre vytiahnutie mäsa z Big Green Egg a nechajte ešte niekoľko hodín odpočívať vo fólii (pokiaľ je to možné tak v chladničke).
Odstráňte fóliu a použite drapáky na mäso, aby ste mäso naporciovali. Po tom polejte mäso grilovaciou omáčkou podľa vášho výberu. Rozkrájajte bagetky. Obložte šalátom a pridajte bohatú porciu natrhaného mäsa. Opäť môžete preliať grilovaciou omáčkou podľa chuti.
Dobrú chuť!