Chrumkavé kuracie stehienka
Ingrediencie:
- 12 kuracích paličiek
- 1-2 lyžice slnečnicového oleja
- 2 vrchovaté lyžice cesnakového pyré
- 6-8 lyžíc sójovej omáčky alebo kecap manis omáčky
Marináda:
- 1 polievková lyžica mletej papriky
- 1 lyžička cesnakového prášku
- ½ lyžice mletého zázvoru
- ½ lyžice mletej rasce
- ½ lyžice kari korenia
- 1 lyžička chilli vločiek
- 1 lyžica hnedého cukru
- ½ lyžice čierneho korenia
- 1 lyžica soli
Na servírovanie:
- ½ červené čili papričky
- 3 vetvičky koriandra
- 1 nestriekaná limetka
- biela barbecue omáčka
Kuracie stehienka dajte do pekáča , pokvapkajte slnečnicovým olejom a rukami rozotrite tak, aby bol olej zo všetkých strán. Rovnako tak potrite stehienka cesnakovým pyré. Nakoniec pokvapkajte sójovou omáčkou alebo kecap manis omáčkou a nechajme asi 10 minút marinovať. Paličky pravidelne otáčajte, aby sa marináda dostala do všetkých strán.
Medzitým zapáľte drevné uhlie v Big Green Egg a zohrejte na 200 ° C. Zmiešajte ingrediencie na marinádu.
.
Kuracie stehienka prelejte pripravenou marinádou (marinády bude viac ako potrebujete, zvyšok si teda nechajte na neskôr). Ak chcete, rozhoďte do žeravého uhlia asi 10 kúskov štiepky na údenie s príchuťou jablko a umiestnite konvEGGtor . Položte hliníkovú misku na odkvapkávanie na konvEGGtor a umiestnite rošt .
Postavte pekáč s mäsom na rošt a zatvorte veko EGG. Teplotu priveďte na 200 ° C a nechajte približne 40 minút do chrumkava piecť kým teplota vnútri mäsa nedosiahne 77 ° C. Teplotu jadra jednoducho zmeriate pomocou digitálneho teplomeru .
Medzitým si pripravte oblohu. Odstráňte stopku z čili papričky a papričku nakrájajte na kolieska. Otrhajte lístky koriandra a najemno nakrájajte. Z limetky nastrúhajte trochu kôry, limetku potom nakrájajte na klinky.
Pokiaľ teplota vo vnútri mäsa dosiahla požadované hodnoty, vytiahnite mäso z vajíčka. Dajte hotové jadlo na tanier a posypte chilli, koriandrom a kôrou z limetky. Podávajte pokvapkané šťavou z nakrájanej limetky a s barbecue omáčkou.
Dobrú chuť!