Kura na pšeničnom pive s restovanou zeleninou

Autor1 rok pred 56
Obľúbené0

Kura na pšeničnom pive v Big Green Egg

CHOD: hlavné jedlo
KATEGÓRIA: hydina, zelenina
TECHNIKA VARENIA: nepriame varenie
KUCHYŇA: americká
ÚROVEŇ: jednoduchá
DOBA PRÍPRAVY: 20 min.
DOBA VARENIA: 1hod. 35 min.
CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 1 hod. 55 min.
PORCIE: 2

INGREDIENCIE KURČA:

1 stredne veľké kura v bio kvalite
1 limetka
1 stonka citrónovej trávy
4 strúčiky cesnaku ½ zväzku koriandra
3 lyžice slnečnicového oleja
1 plechovka pšeničného piva, 330 ml

Kura na pšeničnom pive v Big Green Egg

ZELENINA

1 žltá paprika
1 červená paprika
1 cuketa
5 šalotiek
4 strúčiky cesnaku
6 vetvičiek tymiánu
3 lyžice slnečnicového oleja

KORENIACA ZMES

3 lyžičky mletého indického fermentovaného korenia vadouvan
3 lyžičky indického mletého kari
2 lyžičky mletej sladkej červenej papriky
1 ČL čerstvo mletého bieleho korenia
1 ČL mletého zázvoru
½ lyžičky mletej rasce
½ lyžičky mletej horčice
½ ČL muškátového orieška
½ lyžičky granulovaného cesnaku
2 ČL zelerovej soli
3 lyžičky hnedého práškového cukru

Potrebné príslušenstvo:

konvektor
nerezový rošt
malá liatinová panvica
teplomer s dvojitou sondou na diaľkové meranie

Big Green Egg Large

PREDPRÍPRAVA

1. V zelenom vajíčku ako prvé zapálime drevné uhlie a vajíčko zahrejeme spolu s konvektorom a roštom z nehrdzavejúcej ocele na teplotu 180 ° C.

2. Medzitým si pripravíme zeleninu: papriku rozkrojíme na polovicu a odstránime z nej stonku i semiačka. Dužinu papriky ako aj cuketu nakrájame na kúsky. Potom olúpeme a nakrájame nahrubo šalotku a cesnak. Tymian rozkrojíme na polovicu a všetky zmienené  ingrediencie spolu zmiešame so slnečnicovým olejom a odložíme nabok.

3. Kurča vyberieme z chladničky. Citrón nakrájame na štvrtiny a každý štvrtinu rozkrojíme na 4 kúsky. Citrónovú trávu nasekáme. Očistený cesnak a koriander nahrubo nasekáme. Všetky  ingrediencie následne zmiešame a naplníme nimi vnútro kuraťa.

4. Nakoniec spolu zmiešame aj všetky ingrediencie na koreniacu zmes, ktorej časť votrieme pod kožu kuraťa (opatrným oddelením prstami od kuracieho mäsa). Kožu kuraťa potrieme slnečnicovým olejom a následne potrieme koreniacou zmesou aj vonkajšiu stranu kurčaťa.

Kura na pšeničnom pive v Big Green Egg

PRÍPRAVA

1. Je čas vypiť tretinu plechovky pšeničného piva. Zvyšné pivo aj s plechovkou postavíme na rošt (pokiaľ nemáte špeciálny držiak na pivo., vlejte obsah plechovky pod kurča do keramického pekáča). Poklop vajíčka zatvoríme a vajíčka necháme zohriať približne 20 minút, pokým sa z plechovky nezačne vyparovať jej obsah.

2. Následne plechovku opatrne vložíme do držiaka na plechovky a kura nasadíme cez držiak na keramický stojan na hydinu a následne umiestnime do malej liatinovej panvice, do ktorej zároveň porozkladáme aj zeleninu na restovanie. Potom položíme panvicu na rošt a sondu diaľkového teplomera Dual Probe zasunieme do stehna kuraťa tak, aby sme sondou nezasiahli jeho kosť. Poklop vajíčka zatvoríme a teplotu jadra nastavíme na 72 ° C. Kurča necháme piecť, kým teplota nedosiahne požadovanú hodnotu.

3. Keď je teplota dosiahnutá, panvicu s kurčaťom vyberieme zo zeleného vajíčka a zeleninu podľa chuti dosolíme.

Dobrú chuť!

Kura na pšeničnom pive v Big Green Egg

 

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa