Pikantné kura naplocho na spôsob Highway

Autor2 roky pred od autora 123
Obľúbené0

Pripraviť si celé kurča na spôsob highway, znamená pripraviť si ho rýchlo - vykostené a ugrilované naplocho na rošte Big Green Egg - čo podstatne urýchli proces jeho prípravy. Nepriame grilovanie kurčaťa pomocou umiestnenia konvektora medzi drevné uhlie a rošt Big Green Egg zabráni jeho pripáleniu a dodá mäsu lahodnú chuť pečenia.



CHOD: hlavné jedlo

KATEGÓRIA: hydina

TECHNIKA VARENIA: nepriame varenie, grilovanie

KUCHYŇA: -

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAVY: 80 min.

DOBA VARENIA: 45 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 2 hod. 5 min. 

PORCIE: 2

Pikantné kura naplocho na spôsob Highway

INGREDIENCIE:

1 kurča o hmotnosti cca 1 kg

4 ks petržlenu 



KORENIACA ZMES:

2 strúčiky cesnaku

1 ČL mletého zázvoru

1 lyžička kari korenia Madras

1 lyžička sladkej mletej červenej papriky (údenej)

1 lyžička japonského korenia siedmich chutí (Shichimi tōgarashi) alebo ½ lyžičky mletého chilli 

1 ČL hrubej morskej soli

4 lyžice olivového oleja



Potrebné príslušenstvo:


Pikantné kura naplocho na spôsob Highway


PREDPRÍPRAVA

1. Na stehienkach narežeme kožu a mäso okolo nožičiek asi 4 cm od konca kostí a mäso oškrabeme od kostí. Kura položíme na dosku a zarežeme do kože pozdĺž celej chrbtice kuraťa. Stehienka vyrežeme voľne z oboch strán kuraťa, rezom pod kožu a ukrojením okolo kĺbu. Nakoniec odrežeme krídelká a voľnú kožu okolo krku.

2. Nadrobno si nakrájame cesnak, ktorým budeme kura potierať. Nakoniec spolu zmiešame všetky ingrediencie určené na korenenú zmes na potretie kuraťa a kura ňou dôkladne namarinujeme. Následne ho vložíme do chladničky a necháme odležať namarinované 1 hodinu.


PRÍPRAVA


1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a necháme spolu s konvektorom umiestnenom v koši na konvektor, s miskou na odkvapkávanie a liatinovým roštom zohriať na teplotu 180 ° C. Kurča vyberieme z chladničky a necháme ho zohriať na  izbovú teplotu.

2. Kurča položíme kožou smerom nadol na rošt a zatvoríme poklop vajíčko. Kurča necháme pod poklopom, pokým teplota jadra nedosiahne 75 - 76 ° C. Teplotu jadra priebežne zmeriame vložením sondy teplomera do najhrubšej časti stehna kuraťa.

3. Kuracie mäso grilujeme 1 minútu z vnútornej strany a následne ho z Big Green Egg vyberieme.

4. Kurča preložíme na dosku, necháme približne 5 minút odpočívať a potom ho nakrájame na kúsky.




Dobrú chuť!

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa