Rýchla metóda prípravy bravčových rebierok

Autor1 rok pred 125
Obľúbené0

Pripravovali ste už vo vajíčku Big Green Egg bravčové rebierka metódou 3-2 značnú mieru trpezlivosti. V dnešnom  recepte na vynikajúce bravčové rebierka na kosti, ich pripravíme  pri vyššej teplote a budú hotové za polovicu bežného času ich zvyčajnej prípravy. Pýtate sa na chuť? No predsa rovnako skvelá!


Rýchla metóda prípravy bravčových rebierok

CHOD: hlavné jedlo

KATEGÓRIA: mäso

TECHNIKA VARENIA: súdenie, nepriame varenie

KUCHYŇA: -

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAVY: 20 min.

DOBA VARENIA: 3 hod. 25 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 3 hod. 45 min. 

PORCIE: 4



INGREDIENCIE


3 bravčové kusy rebierok

2 lyžice olivového oleja

BBQ omáčka

2 jarné cibuľky

KORENIACA ZMES 

20 g nemletého korenia vadouvan

10 g mletého čierneho korenia

15 bobúľ borievky

20 zelených kardamónových strukov

12 klinčekov

2 kúsky palcátu

20 g horčičných semiačok

8 g semienok feniklu

20 g maďarskej červenej papriky

8 g kari 

6 g mletého zázvoru

4 g mletej rasce

60 g jemnej morskej soli

30 g tmavohnedého práškového cukru


Rýchla metóda prípravy bravčových rebierok

Potrebné príslušenstvo:

  • konvektor
  • kôš pre konvektor
  • obdĺžniková miska na odkvapkávanie
  • nerezový rošt
  • kúsky dreva na údenie Hickory Chunk
  • jablkové kúsky dreva na údenie  
  • multifunkčný rošt na mäso a rebrá

PREDPRÍPRAVA

1. Ako prvé zapálime drevné uhlie v zelenom vajíčku Big Green Egg a bez príslušenstva ho necháme rozohriať na teplotu 160 ° C. Kým sa vajíčko nahrieva, najemno si rozdrvíme (v mlynčeku na kávu, mažiaro a pod.) korenie vadouvan, čierne korenie, bobule borievok, struky kardamónu, klinčeky, palcát, horčičné semienka a feniklové semienka. Všetky ingrediencie následne zmiešame dokopy.

2. Odstráňte blanu zo spodnej strany rebierok, čo môžeme jednoducho urobiť posunutím zadnej časti lyžice medzi blanu a rebrá. Ak je lyžica vložená správne, potom blanu odstránime poľahky aj jedným jediným  ťahom.

3. Obe strany rebier potrieme olivovým olejom, posypeme ich asi polovicou koreniacej zmesi, ktorú dôkladne zapracujeme ho do mäsa. Zvyšok korenia uložíme na budúce použitie vo vzduchotesnej nádobe. 

4. Konvektor vložíme do koša na konvektor a položíme naň obdĺžnikovú odkvapkávaciu misku. Rovnako tak na konvektor umiestnime rošt z nehrdzavejúcej ocele.

Rýchla metóda prípravy bravčových rebierok

PRÍPRAVA

1.  Na tlejúce uhlie umiestnime 1 kus dreva Hickory a 1 kus jablkového dreva. Do vajíčka vložíme kôš na konvektor a naň umiestnime multifunkčný rošt na rebrá, do ktorého umiestnime pripravené rebrá na údenie a poklop vajíčka Big Green Egg zatvoríme. Tým sa zníži teplota zeleného vajíčka približne o 40 ° C, čiže na požadovaných 120 ° C. Rebrá necháme pri tejto teplote údiť približne 90 minút.

2. Po 90 minútach zvýšime teplotu vajíčka opäť na 160 ° C a rebrá necháme pri tejto vyššej teplote vo vajíčku ďalších 60 minút.

3. Pripravíme si tri kusy alobalu dostatočne veľké na to, aby sme do nich rebierka úplne zabalili, potom rebrá z Big Green Egg vyberieme a každé z nich samostatne položíme na alobal. Rebierka z oboch strán natrieme omáčkou BBQ a následne celé zabalíme do fólie. Zabalené ich vložíme späť na rošt, zatvoríme poklop vajíčka a necháme vo fólii približne 30 minút piecť.

4. Vyberieme rebrá z vajíčka a dôkladne odstránime alobal. Teplotu zeleného vajíčka Big Green Egg zvýšime na teplotu 190 ° C. Rebrá umiestnime na rošt oblou stranou smerom nahor, potrieme grilovanou omáčkou a necháme grilovať ďalších 10 - 15 minút, pričom počas tejto doby prípravy ich ešte dvakrát alebo trikrát opakovane potierieme BBQ omáčkou. Kým sú rebierka vo vajíčku, nakrájame si na tenké krúžky jarnú cibuľku .

5. Po vybratí rebrá posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou.

Dobrú chuť!

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa