Údené bravčové rebierka so sladkými zemiakmi a šalátom zo zelenej kapusty

Autor6 mes. pred 159
Obľúbené0

Údené bravčové rebierka so sladkými zemiakmi a šalátom zo zelenej kapusty


Plánujete vo svojom zelenom vajíčku Big Green Egg podávať skutočne veľkolepý kus chutného mäsa? S našim receptom na údené rebrá, stavíte na istotu. Zoberte však prosím do úvahy, že na dosiahnutie tých najlepších výsledkov by ste mali mäso aspoň 48 hodín marinovať v slanom náleve. Akonáhle ale bude bravčové rebro vo vajíčku, nebudete už musieť robiť nič. Po hodine a pol údenia zvýšite teplotu v Big Green Egg a pridáte pár sladkých zemiakov, ktoré vo vajíčku opečiete. Potom stačí už len počkať, kým teplomer ukáže tú správnu teplotu jadra. Je to jednoduchý recept s veľkolepým efektom!



CHOD: hlavné jedlo

KATEGÓRIA: mäso, zelenina

TECHNIKA VARENIA: údenie, nepriame varenie, pečenie

KUCHYŇA: -

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAV:30 min.

DOBA VARENIA: 2 hod. 55 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 3 hod. 25 min.

PORCIE: 8




POTREBNÉ INGREDIENCIE:

Slaný nálev na 48 hodinové marinovanie:


1 hlávka čerstvého cesnaku

320 g ružovej soli (Colorozo)

1 vetvička tymiánu

1 vetvička rozmarínu

3 bobkové listy

1 čepieľka palcátu (kvetu muškátového orieška)

10 strukov zeleného kardamónu

10 ks klinčekov

10 bobúľ borievky

1 polievková lyžica rasce

1 polievková lyžica semienka feniklu

20 zrniek čierneho korenia



Rebierka:


1 bravčový kus rebierok ( s 8 rebrami)

Sladké zemiaky:

8 fialových sladkých zemiakov alebo sladkých menších oranžových zemiakov

3 lyžice olivového oleja

4 vetvičky petržlenu

Príloha:


šalát zo zelenej kapusty - coleslaw (pripravte dvojnásobné množstvo, než je uvedené v recepte)




Požadované príslušenstvo:




PREDPRÍPRAVA


1. Na prípravu soľného nálevu: priveďte do varu 2,5 litra vody. Hlavičku cesnaku priečne rozpolíme. Vypneme oheň a do vody pridáme všetky ingrediencie potrebné na nálev. Necháme odstáť približne asi 15 minút.

2. Do nálevu vlejeme 2 litre studenej vody a nálev necháme úplne vychladnúť.

3. Potom do nálevu vložíme bravčové rebro a uistíme sa, že je úplne ponorené v náleve. Takto necháme mäso 48 hodín marinovať v chladničke.




PRÍPRAVA


1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a vajíčko necháme zohriať bez príslušenstva na teplotu 150 °C. Medzitým vyberieme z nálevu bravčové rebro a osušíme ho papierovou utierkou. Tuk jemne narežeme nožom do podoby šrafovaného vzoru.

2. Štyri kusy jablkového dreva položíme na tlejúce drevné uhlie. Do vajíčka vložíme convEGGtor a nerezový rošt a na rošt uložíme bravčové rebro. Potom poklop vajíčka zatvoríme. Mäso necháme údiť približne 1,5 hodiny. (poroz, umiestnením tepelného štítu sa teplota vo vajíčku zníži na približne 110 °C- počas údenia udržujeme teplotu vajíčka presne na tejto teplote).

3. Batáty umyjeme, osušíme a potrieme 2 lyžicami olivového oleja. Každý zemiak zabalíme do hliníkovej fólie. Zelené vajíčko zohrejte na teplotu 150°C. Potom zasunieme kolík diaľkového teplomera do jadra mäsa a nastavíme teplotu jadra na 70 °C. Zabalené sladké zemiaky položte na gril vedľa bravčového rebra a pečieme približne 50 minút domäkka. Mäso nechávame piecť, pokým jeho vnútorná teplota nedosiahne nastavenú hodnotu.
Kapustový šalát vyberieme z chladničky, aby dosiahol pred konzumáciou izbovú teplotu.

4. Hotové bravčové rebrá vyberieme z Big Green Egg. Sladké zemiaky tiež vyberieme z vajíčka a opatrne z nich odstránime vrchnú alobalovú fóliu. 4 batáty prekrojíme na polovice a vnútro roztlačíme vidličkou. Zemiakovú kašu zmiešame so zvyškom olivového oleja a podľa chuti dochutíme soľou a korením. Zvyšok pečených sladkých zemiakov prekrojíme na polovice.

5. Bravčové rebierka podávame na peknom tanieri so šalátom coleslaw a pečenými batátmi, s petržlenovou vňaťou ako ozdobou.

Ak by ste sa chceli dozvedieť viac o histórii a pôvode bravčového mäsa, pozrite si náš blog a prečítajte si všetko, čo je potrebné vedieť o bravčového mäsa v Big Green Egg.



Dobrú chuť!

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa