Pita chlieb s bravčovými rebierkami „Iberico”
Máte radi chuť rebierok, no nebaví vás obhrýzanie kostí? Potom by ste mali vyskúšať naše rebierka Iberico! Pretože Iberico sú rebierka bez kosti. Sú lákavou chuťovkou a v našom recepte ich budeme podávať v chlebe „pita”, ktorý zachutí a aj perfektne zasýti.
CHOD: obed, hlavný chod, snack
KATEGÓRIA: mäso
TECHNIKA VARENIA: pomalé varenie, varenie na nepriamom ohni, smaženie
KUCHYŇA: -
ÚROVEŇ: jednoduchá
DOBA PRÍPRAVY: 15 min.
DOBA VARENIA: 2 hod. 25 min.
CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 2 hod. 40 min.
PORCIE: 8
INGREDIENCIE - REBIERKA:
1 kg vykostených rebierok (Iberico)
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
1 lyžica pravého indického karí
1 lyžica sladkej červenej mletej údenej papriky
1 lyžica hrubej morskej soli
Glazúra na potieranie rebierok:
2 lyžice čiernej fazuľovej omáčky („black bean sauce”)
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice ustricovej omáčky
kúsok zázvoru
Na servírovanie:
¼ uhorky
¼ chilli papričky
1 jarná cibuľka
8 pita chlebíkov (kúpené alebo pripravené doma)
8 vetvičky koriandra
Potrebné príslušenstvo:
- konvektor
- jednorazová miska na odkvapkávanie
- nerezový rošt
- perforovaný rošt
- okrúhly pekáč na odkvapkávanie
PREDPRÍPRAVA
1. V zelenom vajíčku zapálime drevné uhlie a zohrejeme ho spolu s konvektorom, odkvapkávacou miskou a nerezovým roštom na teplotu 140 ° C.
2. Rebierka vložíme do misky. Očistený cesnak najemno nakrájame, rebierka pokvapkáme olivovým olejom a dobre spolu premiešame. Potom ich posypeme mletou paprikou, kari korením, morskou soľou, nakrájaným cesnakom a rebierka prísadami riadne ponatierame.
PRÍPRAVA
1. Rebierka rozložíme po okrúhlom smaltovanom rošte, umiestnime ho do zeleného vajíčka a dôsledne uzatvoríme poklop vajíčka. Takto necháme rebierka pripravovať sa približne 2 hodiny.
2. Rošt po stanovenom čase vyberieme a rebierka poukladáme do okrúhleho pekáča na odkvapkávanie a vajíčko necháme opäť rozohriať na teplotu 180 ° C.
3. Ingrediencie na glazúru spolu dobre zmiešame a potrieme ňou upečené rebierka. Potom opäť vložíme pekáč na odkvapkávanie na rošt a zatvoríme poklop vajíčka, pričom necháme rebierka piecť ešte približne 15 minút. Počas prípravy ich ešte 2 až 3 krát opätovne potrieme glazúrou. Pred podávaním si nakrájame uhorku, a to na veľmi tenké prúžky. Stonku a semienka z chilli papričky vyberieme, jarnú cibuľku nakrájame na tenké kolieska.
4.Nakoniec vyberieme rebierka z vajíčka, pita chlebíky porozkrajujeme, naplníme rebierkami a zvrchu ozdobíme uhorkovými prúžkami, chilli papričkou, jarnou cibuľkou a posypeme čerstvým koriandrom.
TIP: Ak sa odhodláte a pripravíte si svoje vlastné pita chlebíky doma, iste vám mnoho z nich zvýši. Zvyšný pita chlieb zabaľte a odložte na neskoršiu kontumáciu, alebo ich jednoducho zamrazte. Chlieb môžete pred použitím opätovne ohriať v zelenom vajíčku alebo v hriankovači.
Dobrú chuť!