Pita chlieb s bravčovými rebierkami „Iberico”

Autor1 rok pred 35
Obľúbené0

Máte radi chuť rebierok, no nebaví vás obhrýzanie kostí? Potom by ste mali vyskúšať naše rebierka Iberico! Pretože Iberico sú rebierka bez kosti. Sú lákavou chuťovkou a v našom recepte ich budeme podávať v  chlebe „pita”, ktorý zachutí a aj perfektne zasýti.


Pita bun with Iberico rib fingers

CHOD: obed, hlavný chod, snack

KATEGÓRIA: mäso

TECHNIKA VARENIA: pomalé varenie, varenie na nepriamom ohni, smaženie

KUCHYŇA: -

ÚROVEŇ: jednoduchá 

DOBA PRÍPRAVY: 15 min.

DOBA VARENIA: 2 hod. 25 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 2 hod. 40 min. 

PORCIE: 8



INGREDIENCIE - REBIERKA:

1 kg vykostených rebierok (Iberico)

2 strúčiky cesnaku

2 lyžice olivového oleja

1 lyžica pravého indického karí

1 lyžica sladkej červenej mletej údenej papriky

1 lyžica hrubej morskej soli

Glazúra na potieranie rebierok:

2 lyžice čiernej fazuľovej  omáčky („black bean sauce”)

2 strúčiky cesnaku

2 lyžice ustricovej omáčky

kúsok zázvoru

Pita bun with Iberico rib fingers

Na servírovanie:

¼ uhorky

¼ chilli papričky

1 jarná cibuľka

8 pita chlebíkov (kúpené alebo pripravené doma)

8 vetvičky koriandra




Potrebné príslušenstvo:


Pita bun with Iberico rib fingers

PREDPRÍPRAVA

1. V zelenom vajíčku zapálime drevné uhlie a zohrejeme ho spolu s konvektorom, odkvapkávacou miskou a nerezovým roštom na teplotu 140 ° C.

2. Rebierka vložíme do misky. Očistený cesnak najemno nakrájame, rebierka pokvapkáme olivovým olejom a dobre spolu premiešame. Potom ich posypeme mletou paprikou, kari korením, morskou soľou, nakrájaným cesnakom a  rebierka prísadami riadne ponatierame.


Pita bun with Iberico rib fingers

PRÍPRAVA

1. Rebierka rozložíme po okrúhlom smaltovanom rošte, umiestnime ho do zeleného vajíčka a dôsledne uzatvoríme poklop vajíčka. Takto necháme rebierka pripravovať sa približne 2 hodiny.

2. Rošt po stanovenom čase vyberieme a rebierka poukladáme do okrúhleho pekáča  na odkvapkávanie a vajíčko necháme opäť rozohriať na teplotu 180 ° C.

3. Ingrediencie na glazúru spolu dobre zmiešame a potrieme ňou upečené rebierka. Potom opäť vložíme pekáč na odkvapkávanie na rošt a zatvoríme poklop vajíčka, pričom necháme rebierka piecť ešte približne 15 minút. Počas prípravy ich ešte 2 až 3 krát opätovne potrieme glazúrou. Pred podávaním si nakrájame uhorku, a to na veľmi tenké prúžky. Stonku a semienka z chilli papričky vyberieme, jarnú cibuľku nakrájame na tenké kolieska. 

4.Nakoniec vyberieme rebierka z vajíčka, pita chlebíky porozkrajujeme, naplníme rebierkami a zvrchu ozdobíme uhorkovými prúžkami, chilli papričkou, jarnou cibuľkou a posypeme čerstvým koriandrom.

TIP: Ak sa odhodláte a pripravíte si svoje vlastné pita chlebíky doma, iste vám mnoho z nich zvýši. Zvyšný pita chlieb zabaľte a odložte na neskoršiu kontumáciu, alebo ich jednoducho zamrazte. Chlieb môžete pred použitím opätovne ohriať v zelenom vajíčku alebo v 

hriankovači.



Pita bun with Iberico rib fingers

Dobrú chuť!




Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa