Rebrá so sladkou marinádou zo sójovej omáčky a jablčného octu

Autor4 roky pred 363
Obľúbené0

Ingrediencie na rebrá:

  • 2 rebrá
  • 4 lyžice korenia piatich vôní
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 lyžica sezamových semienok

Na marinádu:

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • ½ červené čili papričky
  • 1 tyčinku škorice
  • 10 guličiek čierneho korenia
  • 1 badián
  • 3 klinčeky
  • 5 lístkov limetky (limetky Kaffir)
  • 1 polievková lyžica mletého zázvoru
  • 100 ml arašidového oleja
  • 150 ml sójovej omáčky
  • 150 ml sladkej indonézskej sójovej omáčky
  • 75 ml jablčného octu

Na potieranie:

  • 150 ml sójovej omáčky
  • 150 ml sladkej indonézskej sójovej omáčky
  • 50 ml jablčného octu
  • 50 ml arašidového oleja
  • 2 plné lyžičky jablčného sirupu

Odstráňte blany z oblúkovitej strany rebier vsunutím tenkého noža medzí blanu a rebrá. Narežte blanu a ručne ju vytiahnite. To isté urobte s druhými rebrami. Po oboch stranách posypte rebrá korením piatich vôní a vtlačte do mäsa. Olúpaný cesnak a na hrubo nadrvené klinčeky vložte do marinády. Zázvor nakrájajte na plátky a papričky na kolieska. Rozlomte škoricu na pol a ľahko pomačkajte guličky čierneho korenia. Takto pripravené suroviny zmiešajte so zvyšnými ingredienciami na marinádu.

Aziatische Spareribs

Rebrá vložte do misy a zalejte marinádou. Po tom misu prikryte a nechajte rebrá marinovať v chladničke po dobu 8-24 hodín. Priebežne rebrá Otáčajte a zakaždým ich znovu prelejte marinádou. Rebrá môžete marinovať tiež v uzatvárateľnom vrecku.

Zapáľte drevné uhlie v Big Green Egg a zohrejte na 125 ° C. Hŕstku jablčných štiepok na údenie namočte do vody.

Aziatische Spareribs

Rozhoďte namočené štiepky cez žeravé uhlie. Umiestnite konvEEGGtordo zeleného vajíčka a položte doň obdĺžnikový pekáč na odkvapkávanie šťavy. Umiestnite rošt a naň dajte rošt na prípravu rebier a mäsa. Rebierka dajte do roštu a zatvorte veko vajíčka. Opäť zohrejte na 125 ° C a nechajte 2,5 hodiny variť.

Ohrejte zelené vajíčko na 140 ° C a nechajte rebrá variť ďalej pri tejto teplote cca 20 minút. Prísady na potieranie zmiešajte dohromady do hrnca na omáčku a položte ho na okraj grilu. Príležitostne premiešajte, aby sa zložky dôkladne zmiešali.

Aziatische Spareribs

Potrite zmesou mäsovú stranu rebierok a nechajte variť ďalších 10 minút. Potrite druhýkrát a nechajte variť ďalších 10 minút. Medzitým si nakrájajte jarnú cibuľku na krúžky.

Vyberte rebierka z vajíčka a naposledy potrite. Posypte rebierka jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami. Rebierka budú mať vďaka marináde tmavšiu farbu, ale chutiť budú výborne.

Aziatische Spareribs

Dobrú chuť!

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa