Údený bravčový bôčik

Autor4 roky pred 996
Obľúbené1

Ingrediencie na bôčik:

  • 1.5 kg bravčového bôčika bez kože
  • 100 ml javorového sirupu

Zálievka:

  • 100 g jemnej morskej soli
  • 50 g cukru
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 4 vetvičky rozmarínu
  • 6 vetvičiek tymianu
  • 2 bobkové listy

Na prípravu slaného nálevu zahrejte približne 200 ml vody a pridajte soľ a korenie. Prelejte do pekáča na odkvapkávanie . Olúpte cesnak a nakrájajte. Do pekáča prilejte 1l studenej vody a pridajte cesnak, rozmarín, tymian a bobkové listy. Takto pripravený nálev nechajte vychladnúť a vložte bravčový bôčik. Dajte pozor, aby bol celý kus mäsa ponorený v náleve. Dajte do chladničky a nechajte 24 hodín odpočinúť.

Gepekeld en gerookt buikspek

Zapáľte drevné uhlie v Big Green Egg a zohrejte na 110 ° C. Vytiahnite bravčový bôčik z chladničky, zlejte nálev a nechajte mäso uschnúť.

Do žeravého uhlia pridajte drevo na údenie( Hickory) a umiestnite konvEGGtor. Na neho postavte jednorazovú misku na odkvapkávanie a nalejte približne 1 cm vody. Umiestnite rošt a položte bravčový bôčik, tučnou stranou nahor. Zatvorte veko EGG a nechajte mäso 75 minút piecť.

Opatrne vytiahnite rošt s bôčikom a konvEGGtor s odkvapkávacou miskou, pridajte drevo na údenie do uhlia. Všetko vráťte späť a nechajte mäso ďalších 75 minút piecť. Do odkvapkávacej misky už netreba dolievať vodu.

Gepekeld en gerookt buikspek

Opäť opatrne vytiahnite rošt a konvEGGtor, pridajte ďalšie drevo na údenie. Všetko vráťte späť a zatvorte veko EGG, potrite bôčik javorovým sirupom. Pečte ďalšiu 1,5 hodinu kým nie je mäso hotové a teplota v jadre nedosiahne najmenej 70 ° C. Každú polhodinu potrite mäso javorovým sirupom a nechajte glazovať. Pre zmeranie teploty vnútri mäsa použite digitálny teplomer .

Vytiahnite bôčik z EGG a dajte na tanier. Prikryte a nechajte v chladničke vychladnúť než ho budete podávať.

Dobrú chuť!

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa