Bravčový bôčik na Ázijský spôsob

Autor4 roky pred 271
Obľúbené0

Ingrediencie:

  • 1.5 kg bravčového bôčika s kožou
  • 2 cibule
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 4 cm čerstvého zázvoru
  • 2 červené chilli papričky
  • 3 nestriekané limetky
  • 80 ml rybacej omáčky
  • 40 ml sezamového oleja

Na prípravu marinády olúpte a nakrájajte cibuľu, cesnak a zázvor. Rozkrojte pozdĺžne chilli papričky, vyberte jadrovník a očistite od semienok a nakrájajte na prúžky. Na záver rozkrájajte na polovice limetky a vytlačte šťavu. Zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu dohromady.

Položte bravčový bôčik kožou dole do obdĺžnikového pekáča na odkvapkávanie a zalejte marinádou. Otočte mäso kožou nahor a narežte kožu približne každý centimeter špičkou ostrého noža. Túto stranu, ktorá nie je marinovaná, vysušte papierovým obrúskom a nechajte odkryté v chladničke 24 hodín.

Krokant buikspek

Vytiahnite naložený bôčik z chladničky. Zapáľte drevné uhlie v Big Green Egg a s konvEGGtorom zohrejte na 220 ° C.

Položte jednorazovú odkvapkávaciu misku na konvEGGtor a hore položte rošt. Na rošt dajte bravčový bôčik kožou nahor. Zatvorte veko EGG a nechajte mäso približne 1,5 hodiny piecť kým nedosiahne teploty v jadre najmenej 70 ° C. Teplotu jednoducho zmeriate pomocou digitálneho teplomeru . V prípade, že teplota vo vnútri mäsa je nižšia ako 70 ° C, nechajte mäso piecť o niečo dlhšie.

Vytiahnite bôčik z EGGa dajte na dosku. Ľahko zakryte alobalom a nechajte približne 10 minút odpočinúť.

Odstráňte alobal a položte mäso tak, aby bolo kožou nadol (ak už tak neleží), bude sa ľahšie porciovať. Nakrájajte na plátky a podávajte s oblohou podľa vašej chuti.

Dobrú chuť!

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa