Tekvicové tortičky
Ingrediencie:
- 10 plátkov koláčového cesta (10 x 10 cm, mrazené)
- ½ maslovej tekvice
- 3 vetvičky rozmarínu
- 2 lyžičky mletého zázvoru
- 2 lyžičky kari
- morská soľ
- 4 lyžice ricotty
- múka, na poprašovanie
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
Zapáľte uhlie v Big Green Egg a zohrejte s konvEGGtorem a roštom na 180 ° C. Cesto na koláče nechajte rozmraziť.
Medzitým ošúpte tekvicu a odstráňte semienka. Nakrájajte na približne 5 mm kocky. Otrhajte lístky rozmarínu a nakrájajte. Do misy dajte nakrájanú tekvicu, rozmarín, mletý zázvor, ricottu a podľa chuti osoľte. Všetko premiešajte.
Pripravte si 10 okrúhlych hliníkových formičiek (Ø 6-8 cm, 3-4 cm hlboké). Každý plátok koláčového cesta posypte z oboch strán múkou a dajte do formičky. Prečnievajúce cesto odstráňte.
Do takto pripravených formičiek rovnomerne rozdeľte pripravenú zmes.
Formičky položte na rošt a zatvorte veko EGG. Nechajte koláče približne 30 minút dozlatista smažiť.
Vytiahnite koláčiky z EGG a tekvicovú náplň pokvapkajte olivovým olejom. Podávajte vlažné.
Dobrú chuť!