Mrkvový koláč so smotanovým syrom

Autor2 roky pred od autora 270
Obľúbené0

Už ste niekedy v minulosti piekli mrkvový koláč vo vajíčku? Po upečení nášho lahodného mrkvového koláča v Big Green Egg, budete jednoducho uchvátení. Upečiete, necháte chladiť približne 2 hodiny a vo výsledku máte zdravú lahôdku, s vrstvou smotanového syra, zdobenú pomarančom. Tešíte sa?


CHOD:
dezert

KATEGÓRIA: zákusok

TECHNIKA VARENIA: pečenie

KUCHYŇA: americká

ÚROVEŇ: stredne náročná

DOBA PRÍPRAVY: 45 min.

DOBA VARENIA: 2 hod. 30 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 3 hod. 15 min. 

PORCIE: 10 kúskov 



POTREBNÉ INGREDIENCIE NA KOLÁČ:

400 g lúpaných mandlí

400 g mrkvy

260 g múky

1 ČL prášku do pečiva

1 vanilkový struk

4 vajcia

260 g cukru

1 ČL mletej škorice

240 g slnečnicového oleja 



SMOTANOVO-SYROVÁ POLEVA:

200 g masla izbovej teploty

150g kryštálového cukru

200g smotanový syr - rozotierateľný



NA OZDOBU:

chemicky neošetrený pomaranč

Mrkvový koláč so smotanovým syrom

Potrebné príslušenstvo:


Mrkvový koláč so smotanovým syrom


PREDPRÍPRAVA

1. Vo vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a zohrejte ho spolu s konvektorom a roštom na teplotu 180 ° C.

2. Na rošte zohrejeme liatinovú panvicu a pridáme do nej mandle, ktoré nasucho opražíme približne 12 minút . Mandle občas premiešame a po každom úkone dobre uzatvoríme poklop vajíčka. Mrkvu ošúpeme a najemno nastrúhame. Mandle v zmixujeme na hrubú „strúhanku”. Hladkú múku zmiešame s práškom do pečiva, štipkou soli a dvakrát ju preosejeme. Vanilkový struk pozdĺžne rozpolíme a zoškrabeme dužinu (resp. použijeme vanilkovú esenciu). Elektrickým šľahačom rozšľaháme vajcia s cukrom, škoricou a vanilkovou dužinou do peny.  Pridáme preosiatu múku a slnečnicový olej tak, aby vzniklo hladké cesto. Na záver do cesta pridáme nastrúhanú mrkvu a polovicu drvených mandlí..

4. Malú okrúhlu liatinovú panvicu vymastíme maslom a na jej spodok ešte položíme papier na pečenie. Nakoniec nalejeme cesto do formy a rovnomerne ho rozotrieme.


Mrkvový koláč so smotanovým syrom


PRÍPRAVA

1. Kameň na pečenie položíme na rošt a liatinovú panvicu položíme navrch. Zatvoríme poklop vajíčka a mrkvový koláč pečieme približne 30 minút dozlatista. Mrkvový koláč je hotový, keď bude zvrchu pekný a po stlačení pružný.

2. Potom mrkvový koláč vyberieme z vajíčka a pred vybratím ho necháme v panvici úplne vychladnúť. Upozorňujeme, že v liatinovej panvici to môže trvať až 2 hodiny.

NA SERVÍROVANIE: Na syrovú polevu vyšľaháme maslo a krupicový cukor do peny. Potom primiešame smotanový syr a chrbtom lyžice rovnomerne rozotrieme na koláč. Na smotanovú vrstvu nastrúhame trochu pomarančovej kôry.

NA SERVÍROVANIE: Na syrovú polevu vyšľaháme maslo a krupicový cukor do peny. Potom primiešame smotanový syr a chrbtom lyžice rovnomerne rozotrieme na koláč. Na smotanovú vrstvu nastrúhame trochu pomarančovej kôry.


Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa