Newyorský cheesecake s červeným ovocím

Autor1 rok pred 40
Obľúbené0

Recept na tento syrový koláč je založený na hlavnej ingrediencii -  krémovom smotanovom  syre. A síce si môžete pripraviť i jeho nepečenú verziu, naša pečená verzia, kde sa cheesecake pripravuje vo vajíčku  Big Green Egg,  je ešte chutnejšia! Skutočný newyorský tvarohový koláč - cheesecake - z vášho kamada. Nech sa páči!

chceesecake

CHOD: dezert

KATEGÓRIA: zákusok

TECHNIKA VARENIA: pečenie

KUCHYŇA: americká

ÚROVEŇ: jednoduchá 

DOBA PRÍPRAVY: 35 min.

DOBA VARENIA: 1 hod. 35 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 2 hod. 10 min. 

PORCIE: 10 kúskov

POTREBNÉ INGREDIENCIE:

Základ - korpus, cesto

120 g masla 

230 g sušienok (napríklad ovsené sušienky)

6 vajec

6 chemicky neošetrených citrónov

200 g smotanového syru (napr. Philadelphia)

400 g sladeného kondenzovaného mlieka

2 lyžice cukru

170 g práškového cukru



Vrchná vrstva

150 g čerstvého červeného ovocia

práškový cukor na posypanie



Potrebné príslušenstvo:


chceesecake

PREDPRÍPRAVA

1. V zelenom vajíčku zapálime drevné  uhlie a zohrejme spolu s konvektorom a roštom na teplotu 180 ° C. Malú liatinovú panvicu vymažeme maslom a na jej spodok položíme list papieru na pečenie. 

2. V hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo. Sušienky rozomelieme v kuchynskom robote čo najjemnejšie a zmiešame s rozpusteným maslom. Zmes vyklopíme do panvice a rukami rovnomerne utlačíme na jej dno.

3. Žĺtky oddelíme od bielkov. Citróny prekrojíme na polovice a vytlačíme z nich šťavu. V miske vyšľaháme žĺtky so smotanovým syrom dohladka (nemusí byť nadýchané, môže zostať pekne hutné). Do zmesi pridáme citrónovú kôru, citrónovú šťavu, kondenzované mlieko a štipku soli. V samostatnej miske  vyšľaháme z bielkov, kryštálového cukru, práškového cukru a so štipkou soli tuhý sneh.

4. Sneh jemne vmiešame do cesta a napokon cesto rovnomerne rozotrieme na sušienkový základ.

chceesecake

PRÍPRAVA

1. Kameň na pečenie položíme na rošt a položíme naň liatinovú panvicu. Zatvoríme poklop vajíčka a cheesecake pečieme približne 45 minút dozlatista. Po tomto čase bude horná časť koláča tuhá na dotyk.

2. Panvicu vyberieme z vajíčka a pred vybratím z formy ho necháme vychladnúť, čo trvá približne 45 minút.

3. Po 45 minútach cheesecake vyklopíme z panvice a preklopíme na správnu stranu, sušienkami nadol. Navrch poukladáme červené ovocie a poprášime ho práškovým cukrom. 

chceesecake

Dobrú chuť!

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa