Jednoduchý hruškový koláč z lístkového cesta

Autor2 roky pred od autora 889
Obľúbené0

Dnešný recept na hruškový koláč z lístkového cesta, pripravovaný v Big Green Egg, je podobný slávnemu obrátenému jablčníku. Tento vynikajúci koláčik si môžete rýchlo pripraviť  zo štyroch základných surovín! Korpus pečieme v zelenom vajíčku samostatne a prvých 10 minút ho budeme piecť medzi dvoma kameňmi, čím sa stane kôrka dokonale rovnou, peknou a chrumkavou. Stred koláčika si pripravíme z karamelizovaných hrušiek. Jednoduché a chutné!







CHOD:
dezert

KATEGÓRIA: múčnik, ovocie

TECHNIKA VARENIA: pečenie

KUCHYŇA: -

ÚROVEŇ: stredná 

PREDPRÍPRAVA: 20 min.

DOBA PRÍPRAVY: 1 hod. 50 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 2 hod. 10 min. 

PORCIE: 8-10


Hruškový koláč


POTREBNÉ INGREDIENCIE:

5 hrušiek

25 g masla

225 g trstinového cukru

CESTO

lístkové cesto 3 pláty (10 x 10 cm)



Hruškový koláč

Potrebné príslušenstvo:



PREDPRÍPRAVA

1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie, ktoré necháme rozohriať spolu s roštom z nehrdzavejúcej ocele na teplotu 200 ° C. Kým sa vajíčko nahrieva, ošúpeme si hrušky, nakrájame ich na štvrtinky a odstránime jaderníky. Každú štvrtinu hrušky následne prekrojíme ešte na polovicu. Maslo nakrájame na malé kocky a liatinovú panvicu vymažeme maslom.



Hruškový koláč


PRÍPRAVA

1. Malú liatinovú panvicu umiestnime na rošt a pridáme kryštálový cukor. Poklop vajíčka zatvoríme a počkáme, pokým cukor nezačne hnednúť, čiže karamelizovať. Necháme si  rozmraziť lístkové cesto.

2. Panvicu vyberieme z vajíčka a položíme na ohňovzdorný povrch, pričom do stredu karamelu opatrne presypeme kúsky nakrájaných a očistených hrušiek a dôkladne vyplníme každú voľnú plochu karamelu. Potom na kúsky hrušiek navrstvíme maslo. Zo zeleného vajíčka Big Green Egg vyberieme rošt a do vajíčka umiestnime konvektor. Následne opäť umiestnime aj rošt, na ktorý položíme studený kameň na pečenie, na ktorý položíme panvicu s hruškami. Zatvoríme poklop vajíčka, nastavíme teplotu vajíčka na 180 ° C a pečieme približne 45 minút, kým nie sú hrušky mäkké a skaramelizované.

3. Po stanovenom čase vyberieme panvicu z hruškami z Big Green Egg a necháme vychladnúť. 

4. Kým sa hrušky piekli, nechali sme si  rozmraziť lístkové cesto. Pláty lístkového cesta rozprestrieme medzi dva listy pergamenového papiera a rozvaľkajte ich na priemer o niečo väčší, než je priemer panvice. Následne z vyvaľkaného cesta vykrojíme kruh o priemere Ø 27 cm. Na rošt Big Green Egg položíme studený kameň na pečenie a umiestnime naň vykrojený kruh cesta (stále umiestnený medzi pergamenovým papierom) a prikryjeme druhým studeným kameňom na pečenie. Nakoniec zatvoríme poklop vajíčka  toto cesto pečieme približne 10 minút.

5. Po stanovenom čase z cesta odstránime vrchný kameň na pečenie a stiahneme  aj vrchnú vrstvu pergamenového papiera. Potom poklop vajíčka opäť zatvoríme a pečieme ďalších 25 minút, pokým nebude korpus zlatohnedý a chrumkavý.

6. Po upečení korpus zložíme z vajíčka a položíme ho na vychladnuté hrušky, ktoré sa stále nachádzajú v panvici. Na panvicu následne položíme tanier a jedným pohybom otočíme  panvicu s tanierom tak, aby bol na tanieri hruškový koláč- korpusom smerom nadol.


Hruškový koláč

Dobrú chuť!



Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa