Voňavé dusené hrušky

Autor1 rok pred 35
Obľúbené0

Márne pátrate po slávnostnej prílohe, ktorá by úžasne podčiarkla chuť rebierok zo zveriny? Čo by ste povedali na chuť  babičkiných dusených hrušiek, ktoré sa na slabom ohni pomaly dusili celé hodiny? Presne tieto lahodne aromatické hrušky si dnes môžete pripraviť doma v Big Green Egg. Jemná príchuť drevného uhlia a dymu  dodá vašim sladučkým  hruškám ďalší chuťový rozmer, ktorý sa neodmieta. Poďme na to!

CHOD: príloha

KATEGÓRIA: ovocie

TECHNIKA VARENIA: dusenie, nepriame varenie 

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAVY: 20 min.

DOBA VARENIA: 2 hod. 

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 2 hod. 20 min.

PORCIE: 6-8

stewed pears

POTREBNÉ INGREDIENCIE:

DUSENÉ HRUŠKY

20 malých hrušiek na varenie 

1 limetka

1 citrón

2 cm čerstvého zázvoru

3 byľky citrónovej trávy

750 ml červeného vína

300 ml likéru z čiernych ríbezlí (na našom trhu napr. crème de cassis značky Bols)

2 kúsky škorice

1 kúsok sladkého drievka

100 g kryštálového cukru

8 ks badiánu

15 ks celého kardamónu 

8 ks tonkovej fazule (alias tonkové bôby)

2 lyžice zemiakového škrobu



Potrebné príslušenstvo:

  • konvektor
  • rošt z nehrdzavejúcej ocele
  • zelený liatinový pekáč



PREDPRÍPRAVA

1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a spolu s konvektorom a antikorovým roštom zahrejeme vajíčko na teplotu 140 ° C.

2. Kým sa zelené vjíčko nahrieva, olúpeme hrušky. Limetku a citrón rozkrájame na štvrtinky,  zázvor nakrájame na plátky a citrónovú trávu rozdrvíme, aby sa z nej uvolnila aróma.


stewed pears

PRÍPRAVA

1. Všetky ingrediencie okrem hrušiek a zemiakového škrobu vložíme do liatinového pekáča a pekáč položíme na rošt. Následne obsah privedieme do varu.

2. Keď sa sirup varí, opatrne do neho vložíme aj hrušky a nechajte ich mierne podusiť približne 1½ hodiny.

3. Po tomto čase hrušky vyberieme a horúci sirup precedíme a opäť prelejeme späť do pekáča, ktorý znovu položíme na rošt. Zemiakový škrob zmiešajte s troškou vody a opatrne primiešame do sirupu, ktorý následne zhustne na požadovanú konzistenciu. 

4. Následne hrušky znovu ponoríme do sirupu a necháme dusiť ďalších 15 minút.

5. Dusené hrušky podávame vlažné alebo ochladené pri izbovej teplote.

TIP: Skvelou voľbou na servírovanie týchto lahodných hrušiek, sa ponúka s Jeleními kotletami na  hríboch a s brusnicovým kompótom.


rack of venison

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa