Ovocná zmes Tutti Frutti

Autor2 roky pred od autora 389
Obľúbené0

Možno poznáte zmes sušeného ovocia  tutti frutti pochádzajúce z talianskeho výrazu „tutti i frutti” čiže  „všetko ovocie“. Najbežnejšou farbou tejto zmesi je červená, no je tiež k dispozícii v zelenej a žltej. Používa sa v rôznych pekárskych výrobkoch vrátane koláčov, mliečneho pečiva a sušienok,  Zmes sa zvyčajne skladá z jablka, marhule a slivky, i keď v indickej angličtine sa tutti frutti zvyčajne vzťahuje na kandizovanú surovú papáju. Nech je tak či onak, doladenie tejto zmesi v Big Green Egg podčiarkne jej ovocnú chuť. Po namočení ovocia počas noci nasiakne ovocie tekutinou, ktorá sa neskôr s extra pridanými dochucovadlami pridá do jablčnej šťavy a ohreje v zelenom vajíčku. To ovociu dodá úžasnú chuť a po zamiešaní so zvyšným ovocím je tutti frutti hotové!

 

CHOD: príloha

KATEGÓRIA: ovocie

TECHNIKA VARENIA: varenie

KUCHYŇA: -

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAV: 5 min.

DOBA VARENIA: 40 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 45 min. 

PORCIE: 4



Ingrediencie na Tutti Frutti:

 

400 g sušených plátkov jabĺk

800 ml vlažnej vody

200 g sušených vykôstkovaných marhúľ

100 g sušených sliviek bez kôstky

1 vanilkový struk

200 g cukru

1 polievková lyžica kukuričného škrobu

1 ČL strukov kardamónu

3 lyžice zázvorového sirupu



Požadované príslušenstvo:

rošt z nehrdzavejúcej ocele

zelený liatinový pekáč




PREDPRÍPRAVA

 

1. Kúsky jabĺk dáme do misky a zalejeme vlažnou vodou. Marhule a slivky dáme zvlášť do misky a zalejeme ich dostatočným množstvom studenej vody tak, aby bolo ovocie úplne ponorené vo vode. Takto necháme ovocie cez noc namáčať v tekutine, aby zmäklo.




PRÍPRAVA

 

1. Ako prvé zapálime drevné uhlie v Big Green Egg a zelené vajíčko zohrejeme spolu nerezovým roštom na teplotu 220°C. Kým sa vajíčko nahrieva, scedíme kolieska jabĺk a pozorne zachytíme tekutinu na namáčanie. Marhule a slivky scedíme tiež. Vanilkový struk pozdĺžne rozpolíme a vyškrabeme dužinu.

2. Do scedenej jablkovej tekutiny z namáčania jabĺk, ktorú sme preložili do liatinového pekáča pridáme vanilkovú dužinu aj lusk, cukor a kardamónové struky a pekáč položíme rošt do Big Green Egg. Následne zatvoríme poklop vajíčka a privedieme tekutinu do varu. Kým sa tekutina nahrieva, pridáme do kukuričného škrobu trochu vody a premiešame tak, aby vznikla hladká tekutá pasta na zahustenie zmesi.

3. Následne pastu dôsledne zamiešame k jablkovej tekutine/sirupu a pekáč opatrne stiahneme zo zeleného vajíčka. Nakoniec do tekutiny pridáme namočené kolieska jabĺk, marhule a slivky a vmiešame zázvorový sirup. Tutti frutti podávame vlažné alebo ohriate na izbovú  teplotu.

 

Dobrú chuť!

 

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa