Anglický pastiersky koláč- Shepherd´s Pie

Autor2 mes. pred od autora 20
Obľúbené0

Krčmové jedlo v podaní anglického pastierskeho koláča - Shepherd´s Pie zo zeleného vajíčka Big Green Egg? To je so zeleným vajíčkom Big Green Egg naozaj hračka!

CHOD: hlavné jedlo

KATEGÓRIA: mäso, zelenina

TECHNIKA VARENIA: pečenie

KUCHYŇA: anglická

ÚROVEŇ: stredne náročná

DOBA PRÍPRAV: 25 min.

DOBA VARENIA: 60 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 1 hod. 25 min. 

PORCIE: 4


Anglický pastiersky koláč- Shepherd´s Pie

Ingrediencie na vrchnú vrstvu:

 

4 veľké zemiaky (na varenie)



Plnka:

 

2 biele cibule

2 strúčiky cesnaku

½ červenej papriky

½ žltej papriky

1 byľka čerstvého tymiánu

1 byľka čerstvého rozmarínu

2 lyžice masla

1 ČL mletej rasce

½ ČL strúhaného muškátového orieška

400 g mletého jahňacieho mäsa

2 lyžice hladkej múky

100 ml hydinového vývaru

100 ml paradajkovej šťavy



Omáčka:

1 šalotka

1 strúčik cesnaku

2 lyžice masla

½ ČL kari

1 polievková lyžica hladkej múky

100 ml smotany na šľahanie

200 g strúhaného čedaru



Na ozdobenie:

 

4-5 byliek tymiánu

4-5 byliek rozmarínu




Na servírovanie:

 

ovocná zmes Tutti Frutti

karamelizovaná červená cibuľa



Požadované príslušenstvo:

 

rošt z nehrdzavejúcej ocele

zelený liatinový pekáč


Anglický pastiersky koláč- Shepherd´s Pie


PREDPRÍPRAVA

 

1. Ako prvé zapálime drevné uhlie v Big Green Egg a zelené vajíčko zohrejeme spolu nerezovým roštom na teplotu 220°C spolu s nerezovým roštom. Medzitým na vrchnú vrstvu  ošúpeme a nakrájame zemiaky na malé kúsky. Následne zemiaky uvaríme v jemne osolenej vode. 

2. Na plnku najskôr ošúpeme a nakrájame cibuľu a cesnak. Z rozpolenej papriky odstránime stonky, semená a dužinu nakrájajte na kúsky. Z čerstvých byliek tymiánu pootŕhame listy a z rozmarínu ihličky a nakrájajte ich nadrobno. Šalotku a cesnak na omáčku ošúpeme a rovnako tak nakrájame nadrobno. Nakoniec scedíme a bokom odložíme uvarené zemiaky.


Anglický pastiersky koláč- Shepherd´s Pie

PRÍPRAVA

 

1. V liatinovom pekáči na rošte zohrejeme maslo na plnku. K maslu následne pridáme cibuľu, cesnak, papriku, tymián, rozmarín, rascu a nastrúhaný muškátový oriešok. Poklop vajíčka zatvoríme  a prežíme cca 2-3 minúty.

2. Do pekáča pridajte mleté ​​jahňacie mäso, ktoré opekáme približne 10 minút, kým sa mäso neuvoľní a nebude takmer hotové, pričom občas mäso premiešame. Po každom úkone poklop vajíčka uzatvoríme.

3. Do mletej zmesi vmiešame múku a varíme opäť približne 2 minúty. Zotom mäso zalejeme hydinovým vývarom a paradajkovou šťavou a dusíme približne 5 minút do mäkka.

4. Liatinový pekáč s mäsom zložíme zo zeleného vajíčka Big Green Egg, do plnky pridáme korenie a soľ podľa chuti a mäsový obsah preložíme do zapekacej misy. Na zmes rozložíme uvarené zemiaky. Umytý liatinový pekáč opäť vložíme na rošt do zeleného vajíčka. Na prípravu omáčky ako prvé rozpustíme v pekáči maslo, pridáme šalotku, cesnak, kari a smažíme približne 2-3 minúty. Nakoniec do omáčky primiešame múku a necháme 2-3 minúty povariť, pridáme smotanu na šľahanie a dobre opäť dôsledne premiešame. Nakoniec do omáčky pridáme syr čedar a zohrievame aspoň 2 minúty, kým sa syr v omáčke úplne nerozpustí.

5. Nakoniec pekáč vyberieme z Big Green Egg a hotovú omáčku rozotrieme na zemiaky, ktoré tvoria vrchnú vrstvu pastierskeho koláča. Nakoniec do koláča ako ozdobu zapichneme čerstvý tymián a rozmarín. Zapekaciu misu položíme na rošt a zapekáme približne 15 minút, pokým omáčka nezíska svetlohnedú farbu.

6.Hotový Shepherd's Pie opatrne vyberieme z Big Green Egg a servírujeme s omáčkou tutti frutti a karamelizovanou červenou cibuľou.

 
karamelizovaná cibuľa

Dobrú chuť!

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa