Japonský kotlíkový hotpot so sójovým mliekom, zeleninou a morskými plodmi

Autor9 mes. pred 212
Obľúbené0

Hľadáte v ponuke receptovBig Green Egg netradičné jedlo? Japonský štýl varenia v “hotpote”je jednoduchý na prípravu, je plný chuti a jeho príprava je obzvlášť rýchla. Japonský názov pre tento štýl varenia je nabemono a v japonskej kuchyni sa prekladá ako hot pot, čiže horúci hlinený hrniec. Takéto hrnce sa často umeleckými dielami, pričom sa v nich  všetky ingrediencie varia spoločne. V dôsledku prípravy tohto jedla v Big Green Eggzíska jedlo autentickú lahodnú chuť, ktorou je zelené vajíčko preslávené.




CHOD: hlavné jedlo, obed

KATEGÓRIA: ryby 

TECHNIKA PRÍPRAVY: varenie

KUCHYŇA: japonská

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAV: 20 min.

DOBA VARENIA: 20 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 40 min. 

PORCIE: 4


Japonský horúci hrniec hotpot s morskými plodmi

INGREDIENCIE NA HOTPOT (horúci hrniec):

400 g mušlí

3 hlávky malého zeleného šalátu

240 g vodnice alebo bielej reďkovky

1 pór

200 g filet z lososa bez kože

4 hrebenatky

120 g húb enoki 

80 g húb shiitake

120 g hlivy ustricovej

600 ml sójového mlieka (nesladeného)

6 g dashi prášku (instantný rybí vývar)

2 lyžice sójovej omáčky

2 lyžice mirin (japonské ryžové víno)

1 štipka soli

1 list kombu (sušená morská riasa) 8 x 8 cm.

8 lúpaných kráľovských kreviet (s hlavou)

8 cherry paradajok




Požadované príslušenstvo:

 

rošt z nehrdzavejúcej ocele

liatinový zelený hrniec (oválny)


Japonský horúci hrniec hotpot s morskými plodmi

PREDPRÍPRAVA

 

1. Najskôr v Big Green Egg zapálime drevné uhlie a zohrejeme vajíčko spolu s nerezovým roštom na teplotu 240 °C.

2. Kým sa vajíčko nahrieva, opláchnieme mušle pod studenou tečúcou vodou. Otvorené a rozbité mušle odstránime. Hlávky malého zeleného šalátu pozdĺžne rozpolíme. Ošúpeme vodnicu a nakrájame ju na plátky o hrúbke približne 1 cm. Pór očistíme a stonku póru nakrájame na šikmé plátky o hrúbke približne 1 cm. Filet z lososa nakrájame na plátky. Hrebenatky vodorovne rozpolíme, huby očistíme a  nakrájame (enoki nakrájame separátne, z huby shiitake poodkrajujeme stonky).



Japonský horúci hrniec hotpot s morskými plodmi

PRÍPRAVA

 

1. Oválny liatinový hrniec položíme na rozohriaty rošt a postupne doň pridáme všetky ingrediencie pre hotpot. Potom poklop zeleného vajíčka Big Green Egg zatvoríme. Varíme približne 15 minút, pokým zelenina nezmäkne.

2. Následne hrniec zložíme z vajíčka a položíme na ohňovzdorný povrch na stred stola, aby sa každý stravník mohol obslúžiť sám.

 Japonský horúci hrniec hotpot s morskými plodmi


Ak aj Vám zachutilo Japonsko...

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa