Grilovaný baklažán s lososom, žltochvostým Yellowtail a misom

Autor2 roky pred 317
Obľúbené0

Chuť baklažánu je ako iste viete, dosť neutrálna. Túto zeleninu je preto vhodné grilovať v Big Green Egg, čím zvýrazníme jej chuť a plne si vychutnáte jedinečný nádych Big Green Egg grilovaných pokrmov. V dnešnom japonskom recepte kombinujete chuť baklažánu s filetom z lososa a rybou Yellowtail, nakoľko táto žltochvostá ryba  je v Japonsku jednak považovaná za luxusnú rybu, obsahujúcu množstvo rybieho tuku a zároveň je jej chuť veľmi jemná.  Recept bude ovplývať i jedným z najlepších korenín z japonskej kuchyne - misom. 

Veríme, že výsledok vás ohromí svojou skvelou chuťou.



CHOD: hlavné jedlo, ryba

KATEGÓRIA: zelenina, ryby

TECHNIKA VARENIA: grilovanie

KUCHYŇA: japonská

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAV: 20 min.

DOBA VARENIA: 20 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 40 min. 

PORCIE:

Grilovaný baklažán s lososom, žltochvostým Yellowtail a misom 

INGREDIENCIE NA BAKLAŽÁN:

 

2 baklažány

4 lyžice slnečnicového oleja

4 jarné cibuľky

120 g nakrájanej surovej filety z lososa

120 g nakrájanej surovej ryby žltochvostej (napr. “hamachi”, čo je tuniak žltochvostý) 

1 lyžica píniových orieškov

4 padrónové papriky (zelená tapasová paprika pôvodom zo španielska, mierne štipľavej chuti)



MISO OMÁČKA:

 

20 g čerstvého zázvoru

30 ml saké

50 g cukru

120 g miso


Grilovaný baklažán s lososom, žltochvostým Yellowtail a misom

Požadované príslušenstvo:

 

liatinový rošt



PREDPRÍPRAVA

 

1. Najskôr v Big Green Egg zapálime drevné uhlie a zohrejeme vajíčko spolu s liatinovým roštom na teplotu 220 °C.

2. Kým sa vajíčko zahrieva, ošúpeme koreň zázvoru na miso omáčku, pričom dužinu zázvoru si najemno nastrúhame a pridáme do hrnca spolu so saké a cukrom a pomaly zohrievame približne 2 minúty, aby sa zo saké odparil alkohol a roztopil sa cukor. Následne panvicu zložíme z ohňa a zmes prelejeme cez miso. Uistíme sa, že sú všetky ingrediencie na omáčku spolu dobre premiešané.

3. Baklažány najskôr pozdĺžne rozpolíme a pozdĺž šupky ich dookola narežeme tak, aby sa dužina neskôr pekne oddelila od šupky. Do dužiny tesne nad šupkou zarežeme kosoštvorcový vzor, vďaka čomu budeme môcť počas servírovania dužinu od šupky ľahko oddeliť.


Grilovaný baklažán s lososom, žltochvostým Yellowtail a misom

PRÍPRAVA

 

1. Obidve strany baklažánov potrieme slnečnicovým olejom a položíme ich šupou smerom nadol na gril. Potom poklop vajíčka uzatvoríme.  Zeleninu takto grilujeme približne 10 minút, kým nie je dužina mäkká. Kým sa baklažány grilujú, nadrobno si nakrájame jarnú cibuľku.

2. Plátky lososa a žltochvosta rozložíme na polovice grilovaného baklažánu a na každú polovicu navrstvíme 2 polievkové lyžice miso omáčky. Posypeme jarnou cibuľkou a píniovými orieškami. Papriky položíme povedľa baklažánov na rošt a poklop vajíčka opäť dobre uzatvoríme. Baklažány grilujeme ďalších približne 7 minút, pričom počas grilovania otáčame papričky, aby sa grilovali rovnomerne.

3. Hotový baklažán položíme na tanier a na každú porciu položíme jednu grilovanú španielsku papriku.

 

Dobrú chuť!



Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa