Vyprážané filety z platesy s kuriatkami

Autor1 rok pred 7
Obľúbené0

Platesa veľká je druh platesy s neutrálnou chuťou bieleho mäsa, ktorá sa u nás dá kúpiť prevažne v zmrazenom stave, tak ako mnoho ďalších morských rýb. Aj napriek tomu sa však  v našom zelenom vajíčku dá pripraviť veľmi lahodne a chrumkavo . V nasledujúcom recepte si môžete rybu sami nafiletovať , alebo si v obchode zaobstaráme už hotové filety z platesy veľkej. Spolu s kuriatkami bude chutiť veľkolepo!



CHOD: hlavný

KATEGÓRIA: ryby, zelenina

TECHNIKA VARENIA: pečenie

KUCHYŇA: --

ÚROVEŇ: stredne náročná

DOBA PRÍPRAVY: 30 min.

DOBA VARENIA: 50 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 1 hod. 20 min. 

PORCIE: 2

Platesa filety s kuriatkami

POTREBNÉ INGREDIENCIE:

Platesa


1 platesa veľká (približne 1 kg alebo 2 väčšie filety)

1 cibuľa

1 pór

1 hlávka čerstvého cesnaku

100 g čerstvých húb kuriatok

2 lyžice hl. múky

2 lyžice strúhanky

1 lyžička pravého indického kari

2 lyžice olivového oleja

50 g masla


Platesa filety s kuriatkami

Potrebné príslušenstvo:

PREDPRÍPRAVA

1. V zelenom vajíčku najskôr zapálime drevné uhlie a zohrejeme ho spolu s roštom na teplotu 180 ° C. Ak máme celú platesu, najskôr z nej odrežeme hlavu  a chvost. Filetujeme pozdĺž chrbtice platesy, pričom prvé orežeme časti zo spodnej strany kosti. Tieto kúsky môžeme neskôr vysmažiť v ľubovolnom cestíčku. Ventrálne kosti ryby z brucha a plutvy pooddeľujeme čistým zaobleným rezom. Ak máme mrazené filety, vyberieme ich deň vopred do chladničky a necháme pomaly odmraziť. Pozor, ryby nikdy neodmrazujeme v mikrovlnke!

2. Cibuľu olúpeme a najemno nasekáme, pór nakrájame na krúžky, cesnako očistíme a strúčiky posekáme na štvrtinky.

3. Filé z platesy  posypeme soľou a korením podľa potreby. Dôkladne ich obalíme ich v zmesi múky, strúhanky a karí. 


Platesa filety s kuriatkami

PRÍPRAVA

1. Na rošte zohrejeme liatinovú panvicu, do ktorej pridáme olivový olej a maslo. Keď maslo zhnedne, pokladieme do panvice filety z platesy (bielou stranou kože smerom nadol), zatvoríme poklop a pečieme približne 5-7 minút. Po každej činnosti nezabudneme vždy zatvoriť poklop vajíčka.

2. Po stanovenej dobe opatrne otočíme filé, pridáme cibuľu, pór, cesnak a kuriatka. Zeleninu občas premiešame. Zatvoríme poklop vajíčka a varíme približne 20 minút, kým platesa nedosiahne teplotu svojho stredu 65 ° C a zelenina nebude mäkká. Teplotu zmeriame pomocou vpichovacieho teplomeru.

Dobrú chuť!

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď
Ak chcete napísať komentár, musíte sa prihlásiť.

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa