Pomaly varené filety z morského vlka na morských riasach

Autor1 rok pred 18
Obľúbené0

Morské riasy  nielenže majú vysoký obsah výživných látok, ale k rybám na tanieri sa dokonale hodia. V našom recepte na BBQ morského vlka,  pomaly vareného na morskej zelenine vo vajíčku Big Green Egg to pôjde ľahko, rýchlo a chutný výsledok skutočne na seba nenechá dlho čakať. Ak sa rozhodnete pre kúpu morského vlka, zvážte si ho zaobstarať vcelku. Čerstvá ryba má lesklú striebristú pokožku a jasné oči. Mäso je biele, žiabre sú čisté a sfarbené dočervena. U nás ho dostanete ho kúpiť chladeného, pitvaného alebo v nafiletovanom mrazenom stave.

CHOD: hlavný

KATEGÓRIA: ryby, zelenina

TECHNIKA VARENIA: varenie v pare

KUCHYŇA: --

ÚROVEŇ: jednoduchá 

DOBA PRÍPRAVY: 15 min.

DOBA VARENIA: 25 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 40 min. 

PORCIE: 4

Morský vlk na riasach

POTREBNÉ INGREDIENCIE:

MORSKÝ VLK


800 g filiet z morského vlka bez kože

2 šalotky

2 lyžice olivového oleja

500 g morských rias (u nás sú dostupné napríklad druhy rias: wakame, nori alebo arame)

100 ml rybieho vývaru (originál vývar alebo ako bujón v kocke)

100 g červených cherry paradajok



Potrebné príslušenstvo:

  • konvektor
  • rošt z nehrdzavejúcej ocele
  • malá liatinová panvica
  • digitálny vpichovací teplomer



PREDPRÍPRAVA

1. Vo vajíčku zapálime drevné uhlie a zohrejeme ho spolu s konvektorom a roštom na teplotu 160 ° C.

2. Filet z morského vlka nakrájajte na 8 rovnakých kúskov a podľa chuti posypeme mletým bielym korením. Očistené šalotky nasekáme nahrubo.

Morský vlk na riasach

PRÍPRAVA

1. V liatinovej panvici zohrejeme olivový olej, pridáme šalotku a opražíme ju do sklovita. Po každom úkone nezabudneme poklop vajíčka zatvoriť.

2. Pridáme morské riasy a podlejeme ich rybacím vývarom. Filety z morského vlka a cherry paradajky poukladáme na riasy a zatvoríme poklop vajíčka a necháme variť 15 - 20 minút, kým teplota stredu filiet nedosiahne teplotu 62 ° C. Teplotu odmeriame pomocou digitálneho vpichovacieho teplomeru.

3. Keď je jedlo hotové, zložíme panvicu z vajíčka a servírujeme. Na každý tanier najskôr porozdeľujeme riasy, šalotku a paradajky a nakoniec po dva kúsky filé z morského vlka.

Morský vlk na riasach

Dobrú chuť!

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa