Pomaly varené filety z morského vlka na morských riasach
Morské riasy nielenže majú vysoký obsah výživných látok, ale k rybám na tanieri sa dokonale hodia. V našom recepte na BBQ morského vlka, pomaly vareného na morskej zelenine vo vajíčku Big Green Egg to pôjde ľahko, rýchlo a chutný výsledok skutočne na seba nenechá dlho čakať. Ak sa rozhodnete pre kúpu morského vlka, zvážte si ho zaobstarať vcelku. Čerstvá ryba má lesklú striebristú pokožku a jasné oči. Mäso je biele, žiabre sú čisté a sfarbené dočervena. U nás ho dostanete ho kúpiť chladeného, pitvaného alebo v nafiletovanom mrazenom stave.
CHOD: hlavný
KATEGÓRIA: ryby, zelenina
TECHNIKA VARENIA: varenie v pare
KUCHYŇA: --
ÚROVEŇ: jednoduchá
DOBA PRÍPRAVY: 15 min.
DOBA VARENIA: 25 min.
CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 40 min.
PORCIE: 4
POTREBNÉ INGREDIENCIE NA MORSKÉHO VLKA:
800 g filiet z morského vlka bez kože
2 šalotky
2 lyžice olivového oleja
500 g morských rias (u nás sú dostupné napríklad druhy rias: wakame, nori alebo arame)
100 ml rybieho vývaru (originál vývar alebo ako bujón v kocke)
100 g červených cherry paradajok
Potrebné príslušenstvo:
PREDPRÍPRAVA
1. Vo vajíčku zapálime drevné uhlie a zohrejeme ho spolu s konvektorom a roštomna teplotu 160 ° C.
2. Filet z morského vlka nakrájajte na 8 rovnakých kúskov a podľa chuti posypeme mletým bielym korením. Očistené šalotky nasekáme nahrubo.
PRÍPRAVA
1. V liatinovej panvici zohrejeme olivový olej, pridáme šalotku a opražíme ju do sklovita. Po každom úkone nezabudneme poklop vajíčka zatvoriť.
2. Pridáme morské riasy a podlejeme ich rybacím vývarom. Filety z morského vlka a cherry paradajky poukladáme na riasy a zatvoríme poklop vajíčka a necháme variť 15 - 20 minút, kým teplota stredu filiet nedosiahne teplotu 62 ° C. Teplotu odmeriame pomocou digitálneho vpichovacieho teplomeru.
3. Keď je jedlo hotové, zložíme panvicu z vajíčka a servírujeme. Na každý tanier najskôr porozdeľujeme riasy, šalotku a paradajky a nakoniec po dva kúsky filé z morského vlka.
Dobrú chuť!