Grilovaný morský čert s pečenou paprikou

Autor1 rok pred 8
Obľúbené0

Morský čert patrí k vybraným rybím delikatesám, aj keď na prvý pohľad skutočne veľkým pôvabom neoplýva. Táto ryba je z kulinárskeho hľadiska zaujímavá tým, že nemá okrem chrupavkovitej chrbtice žiadne brušné ventrálne kosti, ktoré by znepríjemňovali konzumáciu. V našom recepte na morského čerta na grile Big Green Egg si túto morskú potvorku pripravíme aj s jeho chrbtovou kosťou. Odporúčane teda kúpiť filé s chrbtovou kosťou alebo celú rybu morského čerta, ktorú si môžete neskôr ľahko očistiť a filetovať aj vy doma.



CHOD:
hlavný

KATEGÓRIA: ryby, zelenina

TECHNIKA VARENIA: grilovanie, pečenie

KUCHYŇA: --

ÚROVEŇ: jednoduchá 

DOBA PRÍPRAVY: 20 min.

DOBA VARENIA: 20 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 40 min. 

PORCIE: 4

POTREBNÉ INGREDIENCIE:

Morský čert


2 červené cibule

2 žlté špicaté papriky

2 červené špicaté papriky

4 filé z morského čerta s chrbtovou kosťou (každý cca 250 g)

2 lyžice olivového oleja

1 lyžička marockého korenia - „ras el hanout”

4 vetvičky tymiánu

4 vetvičky rozmarínu

Grilovaný morský čert s pečenou paprikou

Potrebné príslušenstvo:

  • liatinový rošt
  • digitálny vpichovací teplomer



PREDPRÍPRAVA

1. Vo vajíčku  zapálime drevné uhlie a necháme ho aj s liatinovým roštom zahriať na teplotu 200 ° C.

2. Červenú papriku očistíme a nakrájame na 2 cm hrubé plátky.

Grilovaný morský čert s pečenou paprikou

PRÍPRAVA


1. Rozložíme papriku na rošt a zatvoríme poklop vajíčka. Papriku pečieme asi 5 minút. Medzitým potrieme filé z morského čerta a plátky cibule olivovým olejom, posypeme zmesou marockého korenia, soľou a korením podľa potreby.

2. Papriku obrátime na druhú stranu a na rošt vložíme aj rybie filé a plátky cibule. Plátky cibule grilujeme z každej strany po cca 3 minúty. Morského čerta grilujeme najskôr 4 až 5 minút, potom ho otočíme a do chrbtovej chrupavky každého filetu vložíme po vetvičke tymiánu a rozmarínu. Takto upraveného čerta grilujeme ďalších 4-5 minút, kým vo svojom strede nedosiahne teplotu 62 ° C (teplotu jadra zmeriame pomocou vpichovacieho teplomeru).

3. Z vajíčka najskôr vyberieme cibuľu, ktorej krúžky od seba navzájom pooddeľujeme. Potom zo zeleného vajíčka vyberieme morského čerta (samozrejme, až keď dosiahne požadovanú teplotu) a nakoniec aj papriku, z ktorej zahorúca stiahneme tmavú kožu, očistíme ju od jadierok a zvyšok dužiny nakrájame na prúžky, ktoré podľa chuti posypeme soľou a mletým čiernym korením. 

4. Grilovaného morského čerta podávame obloženého pečenou paprikou a cibuľovými krúžkami. 

Dobrú chuť!  

Grilovaný morský čert s pečenou paprikou

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď
Ak chcete napísať komentár, musíte sa prihlásiť.

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa