Pečené kurča s omáčkou z červeného bobuľového ovocia

Autor1 rok pred 90
Obľúbené0

V našom recepte na pečené kurča vcelku nemusíte mäsko nijako pracne marinovať alebo ho pácovať, ako tomu často býva zvykom  pri grilovaní práve kuracieho mäsa. Tymián dodá kurčaťu tú správnu  chuť a lahodná ovocná omáčka  dokonale podčiarkne jeho konzistenciu, ktorú získate jedine prípravou v Big Green Egg.

Roasted whole chicken with red fruit sauce

CHOD:
hlavné jedlo

KATEGÓRIA: hydina

TECHNIKA VARENIA: nepriame grilovanie

KUCHYŇA: stredomorská

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAVY: 20 min.

DOBA VARENIA: 95 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 1 hod. 55 min. 

PORCIE: 4



POTREBNÉ INGREDIENCIE:

1 kurča s hmotnosťou približne 1,2 kg

1 zväzok tymiánu

4 lyžice olivového oleja

morská soľ



OMÁČKA

3 oválne šalotky

2 lyžice olivového oleja

150 g čučoriedok

150 g čiernych ríbezlí

150 g černíc

400 ml červeného vína

kukuričná múka

Roasted whole chicken with red fruit sauce

Potrebné príslušenstvo:



PREDPRÍPRAVA

1. Vo vajíčku zapálime drevné uhlie a zohrejeme ho spolu s konvektorom, odkvapkávacou miskou a roštom na teplotu 200 ° C.

2. Vňať čerstvého tymiánu nadrobno nakrájamena doske, kurča dôkladne potrieme olivovým olejom a posypeme najskôr morskou soľou a potom jemne nasekaným tymianom; štvrtinu tymiánu si necháme na prípravu omáčky.

Roasted whole chicken with red fruit sauce

PRÍPRAVA

1. Kurča umiestnime na gril a zasunieme sondu diaľkového teplomera do stredu jedného z kuracích stehien. Zatvoríme poklop vajíčka a nastavíme teplotu stredu pokrmu na požadovanú teplotu 72 ° C. Kým sa kura pečie, ošúpeme a nakrájame si šalotku potrebnú na prípravu omáčky. 

2. Keď kura dosiahne žiadanú stanovenú teplotu,  vyberieme kura z vajíčka a necháme ho bokom voľne zakryté hliníkovou fóliou; kurča však úplne nezabalíme, bolo by to na úkor jeho chrumkavej kože, ktorú potrebujeme zachovať.

3. Okrúhlu pokrievku zelenej liatinovej panvice položíme na rošt a zohrejeme v nej olivový olej. Pridáme šalotku a smažíme ju do sklovita.

4. Následne k šalotke pridáme tymián, čučoriedky, čierne ríbezle, černice a nakoniec pridáme červené víno. Zatvoríme poklop vajíčka a necháme omáčku variť približne 15 minút.

5. Múku zriedime s trochou vody a do omáčky jej vmiešame také množstvo, aby mala omáčka správnu konzistenciu omáčky. Takto omáčku dusíme ešte ďalšie 2 minúty a podľa chuti ju dosolíme.

6. Odstránime poklop a hotovú omáčku podávame horúcu spolu s pečeným kurčaťom.

Roasted whole chicken with red fruit sauce

Dobrú chuť!

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa