Restovaná bravčová krkovička s horčicovou omáčkou

Autor3 roky pred od autora 307
Obľúbené0

Delikátnou lahôdkou v podobe bravčovej krkovičky z Big Green Egg môžete na víkendový stôl ľahko priniesť gastronomický zážitok „nedeľnej pečienky”. Pekný, veľký kus šťavnatého mäsa, o ktorý sa radi podelíte s ostatnými, budeme v našom recepte najskôr potierať horčicou a nakoniec podávať s horčicovou omáčkou. Na záver vám dáme pár skvelých tipov na zaujímavú prílohu.
Poďme na to!



Restovaná bravčová krkovička s horčicovou omáčkou


CHOD:
hlavné jedlo

KATEGÓRIA: mäso

TECHNIKA VARENIA: nepriame grilovanie

KUCHYŇA: anglická

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAVY: 20 min.

DOBA VARENIA: 85 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 1 hod. 45 min. 

PORCIE: 8-12



POTREBNÉ INGREDIENCIE:



2 kg bravčovej krkovičky

4 lyžice hrubej horčice

4 lyžice jemnej horčice

1 zväzok rozmarínu

morská soľ



OMÁČKA:

4 lyžice hrubej horčice

4 lyžice jemnej horčice

4 lyžice medu



Potrebné príslušenstvo:


Restovaná bravčová krkovička s horčicovou omáčkou

PREDPRÍPRAVA

1. Najskôr zapálime drevné uhlie vo vajíčku Big Green Egg a zohrejeme ho spolu s konvektorom , odkvapkávacou miskou a roštom na teplotu 220 ° C.

2. Na pracovnú dosku si pripravíme bravčovú krkovičku. Oba druhy horčice spolu zmiešame a dôkladne ju votrieme do bravčovej krkovičky. Čerstvé ihličky z rozmarínu  nakrájame najemno a posypeme nimi krkovičku, ktorú nakoniec dochutíme morskou soľou. 

Približne dve polievkové lyžice nasekaného rozmarínu si odložíme bokom na dochutenie horčicovej omáčky.


Restovaná bravčová krkovička s horčicovou omáčkou

PRÍPRAVA

1. Pripravené mäso umiestnime na rošt a do jeho stredu zasunieme sondu teplomeru. Zatvoríme poklop vajíčka a požadovanú teplotu stredu nastavíme na teplotu 58 ° C. Mäso nechajte piecť, kým nedosiahne stanovenú teplotu približne trvá 75 minút. Po dosiahnutí správnej teploty vyberieme bravčovú krkovičku z vajíčka.

2. Omáčku si pripravíme zmiešaním hrubej a jemnej horčice spolu s medom v panvici na omáčky. Nakoniec primiešame aj rozmarín, následne panvicu vložíme na rošt, zatvoríme poklop vajíčka a niekoľko minút ju necháme zohriať.

3. Bravčovú krkovičku nakrájame na pekné plátky a podávame s teplou horčicovou omáčkou.


Restovaná bravčová krkovička s horčicovou omáčkou

Tip: Rozmýšľate o tom, akú delikátnu prílohu si zvoliť k tomuto lahodnému jedlu? Vyskúšajte naše recepty na grilovanú zeleninu, narezané zemiaky „hasselback” či feniklovú salsu z Big Green Egg.



Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa