Restovaná bravčová krkovička s horčicovou omáčkou
Delikátnou lahôdkou v podobe bravčovej krkovičky z Big Green Egg môžete na víkendový stôl ľahko priniesť gastronomický zážitok „nedeľnej pečienky”. Pekný, veľký kus šťavnatého mäsa, o ktorý sa radi podelíte s ostatnými, budeme v našom recepte najskôr potierať horčicou a nakoniec podávať s horčicovou omáčkou. Na záver vám dáme pár skvelých tipov na zaujímavú prílohu.
Poďme na to!
CHOD: hlavné jedlo
KATEGÓRIA: mäso
TECHNIKA VARENIA: nepriame grilovanie
KUCHYŇA: anglická
ÚROVEŇ: jednoduchá
DOBA PRÍPRAVY: 20 min.
DOBA VARENIA: 85 min.
CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 1 hod. 45 min.
PORCIE: 8-12
POTREBNÉ INGREDIENCIE:
2 kg bravčovej krkovičky
4 lyžice hrubej horčice
4 lyžice jemnej horčice
1 zväzok rozmarínu
morská soľ
OMÁČKA:
4 lyžice hrubej horčice
4 lyžice jemnej horčice
4 lyžice medu
Potrebné príslušenstvo:
PREDPRÍPRAVA
1. Najskôr zapálime drevné uhlie vo vajíčku Big Green Egg a zohrejeme ho spolu s konvektorom , odkvapkávacou miskou a roštom na teplotu 220 ° C.
2. Na pracovnú dosku si pripravíme bravčovú krkovičku. Oba druhy horčice spolu zmiešame a dôkladne ju votrieme do bravčovej krkovičky. Čerstvé ihličky z rozmarínu nakrájame najemno a posypeme nimi krkovičku, ktorú nakoniec dochutíme morskou soľou.
Približne dve polievkové lyžice nasekaného rozmarínu si odložíme bokom na dochutenie horčicovej omáčky.
PRÍPRAVA
1. Pripravené mäso umiestnime na rošt a do jeho stredu zasunieme sondu teplomeru. Zatvoríme poklop vajíčka a požadovanú teplotu stredu nastavíme na teplotu 58 ° C. Mäso nechajte piecť, kým nedosiahne stanovenú teplotu približne trvá 75 minút. Po dosiahnutí správnej teploty vyberieme bravčovú krkovičku z vajíčka.
2. Omáčku si pripravíme zmiešaním hrubej a jemnej horčice spolu s medom v panvici na omáčky. Nakoniec primiešame aj rozmarín, následne panvicu vložíme na rošt, zatvoríme poklop vajíčka a niekoľko minút ju necháme zohriať.
3. Bravčovú krkovičku nakrájame na pekné plátky a podávame s teplou horčicovou omáčkou.
Tip: Rozmýšľate o tom, akú delikátnu prílohu si zvoliť k tomuto lahodnému jedlu? Vyskúšajte naše recepty na grilovanú zeleninu, narezané zemiaky „hasselback” či feniklovú salsu z Big Green Egg.