Čokoládovo-pistáciový banán, údený v cédrovom pláte

Autor1 rok pred 33
Obľúbené0

Častokrát sa kamado, podobne ako je tomu aj u Big Green Egg, používa na údenie mäsa či rýb. Vedeli ste však, že údený banán je tiež  zaujímavá a chutná delikatesa? V našom recepte si vysvetlíme, ako ľahko sa dá vo vajíčku pripraviť veľkolepý banánový dezert s čokoládou a pistáciami, ktorý vo finále krátko zaúdime v cédrovom pláte.


Banana smoked in cedar wood



CHOD:
dezert

KATEGÓRIA: ovocie

TECHNIKA VARENIA: údenie

KUCHYŇA: kubánska

ÚROVEŇ: jednoduchá 

DOBA PRÍPRAVY: 20 min.

DOBA VARENIA: 15 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 35 min. 

PORCIE: 4



POTREBNÉ INGREDIENCIE:

4 stredne zrelé banány

25 g pistácií (vylúpnutých)

10 g kokosovej múčky

100 g tmavej čokolády

vanilková zmrzlina



Ďalej potrebujeme:

  • 4 listy cédrové pláty na grilovanie
  • potravinársky špagát



PREDPRÍPRAVA

1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a spolu s roštom ho necháme zohriať na teplotu 120 ° C. Medzitým si najemno nasekáme pistácie, ktoré zmiešame s kokosovou múčkou. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a pomaly ju rozpustíme v kastróliku nad horúcou parou.

2. Banány olúpeme, natrieme rozpustenou čokoládu a posypeme ich pistáciovo-banánovou zmesou. Každý banán zabalíme do plátu z cédrového dreva a zviažeme kúskom špagátu.


Banana smoked in cedar wood

PRÍPRAVA

1. Zabalené banány položíme na rošt, zatvoríme poklop vajíčka a týmto spôsobom „údime” približne 10 minút.

2. Podávame teplé podávajte s kopčekom vanilkovej zmrzliny.


Banana smoked in cedar wood

Užite si to!



Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa