Čokoládovo-pistáciový banán, údený v cédrovom pláte
Častokrát sa kamado, podobne ako je tomu aj u Big Green Egg, používa na údenie mäsa či rýb. Vedeli ste však, že údený banán je tiež zaujímavá a chutná delikatesa? V našom recepte si vysvetlíme, ako ľahko sa dá vo vajíčku pripraviť veľkolepý banánový dezert s čokoládou a pistáciami, ktorý vo finále krátko zaúdime v cédrovom pláte.
CHOD: dezert
KATEGÓRIA: ovocie
TECHNIKA VARENIA: údenie
KUCHYŇA: kubánska
ÚROVEŇ: jednoduchá
DOBA PRÍPRAVY: 20 min.
DOBA VARENIA: 15 min.
CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 35 min.
PORCIE: 4
POTREBNÉ INGREDIENCIE:
4 stredne zrelé banány
25 g pistácií (vylúpnutých)
10 g kokosovej múčky
100 g tmavej čokolády
vanilková zmrzlina
Ďalej potrebujeme:
- 4 listy cédrové pláty na grilovanie
- potravinársky špagát
PREDPRÍPRAVA
1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a spolu s roštom ho necháme zohriať na teplotu 120 ° C. Medzitým si najemno nasekáme pistácie, ktoré zmiešame s kokosovou múčkou. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a pomaly ju rozpustíme v kastróliku nad horúcou parou.
2. Banány olúpeme, natrieme rozpustenou čokoládu a posypeme ich pistáciovo-banánovou zmesou. Každý banán zabalíme do plátu z cédrového dreva a zviažeme kúskom špagátu.
PRÍPRAVA
1. Zabalené banány položíme na rošt, zatvoríme poklop vajíčka a týmto spôsobom „údime” približne 10 minút.
2. Podávame teplé podávajte s kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Užite si to!