Pomaly pečený bravčový bôčik

Autor2 roky pred od autora 186
Obľúbené0


Pomaly pečený bravčový bôčik patrí ku klasickým receptom, ktoré si takmer každý fanúšik dobrého jedla zaručene pripraví čoskoro po zakúpení svojho zeleného vajíčka Big Green Egg. O to viac, ak ste toto chutné mäsko už niekedy ochutnali, čo je dosť pravdepodobné, nakoľko je to pravý evergreen pre potešenie začiatočníkov aj pokročilých kuchárov. Milovníkov diétnej stravy asi tento recept nenadchne, no je to len a len ich škoda. My ostatní zapálime drevné uhlie v zelenom vajíčku a potom stačí už len počkať na signál z prednastaveného teplomeru. Jednoduché a poctivé!




CHOD: hlavné jedlo

KATEGÓRIA: mäso

TECHNIKA VARENIA: nepriame varenie, pomalé varenie 

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAVY: 15 min.

DOBA VARENIA: 2 hod.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 2 hod. 15 min.

PORCIE: 4



POTREBNÉ INGREDIENCIE NA BÔČIK:

1 kg bravčového bôčika bez kože

2 strúčiky cesnaku

1 vetvička tymiánu

1 vetvička rozmarínu

½ lyžice nahrubo mletého čierneho korenia

1 polievková lyžica hrubej morskej soli

1 ČL mletej rasce

1 polievková lyžica olivového oleja

2 bobkové listy


Pomaly pečený bravčový bôčik

Potrebné príslušenstvo:

konvektor

okrúhla miska na odkvapkávanie

nerezový rošt

teplomer s dvojitou sondou na diaľkové odčítanie



PREDPRÍRAVA

1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a spolu s konvektorom, okrúhlou miskou na odkvapkávanie a roštom z nehrdzavejúcej ocele ho necháme zohriať na teplotu 120 ° C.

2. Kým sa zelené vajíčko zohrieva, urobíme si na tukovej vrstve mäsa rezy v tvare šachovnice. Následne olúpeme cesnak, strúčiky najskôr rozdrvíme a potom ich najemno nakrájame. Z tymiánu a rozmarínu pooberáme lístky a ihličky a nadrobno ich nakrájame.

Spolu zamiešame rascu, čierne korenie a soľ. 

3. Bôčik najskôr dôkladne ponatierame olivovým olejom a potom posypeme zmesou suchého korenia, ktoré do mäsa jemne povtláčame. Následne mäso položíme na pracovnú dosku (tukovou stranou smerom nahor) a posypeme cesnakom a bylinkami, ktoré do tukovej vrsty tiež jemne povtláčame. Konce bobkových listov zapichneme do vrstvy tuku.


Pomaly pečený bravčový bôčik

PRÍPRAVA


1. Pripravený bravčový bôčik preložíme na rošt tukovou stranou nahor a zapichneme do jeho stredu kolík diaľkového teplomera. Poklop vajíčka Big Green Egg  zatvoríme a teplotu jadra na teplomery nastavíme na 85 ° C. Mäsko necháme piecť približne 1½ až 2 hodiny, kým sa nedosiahne požadovaná teplota.

2. Hotový bôčik vyberieme zo zeleného vajíčka Big Green Egg a nakrájajte na úhľadné plátky. Môžeme podávať s čerstvým pečivom a nakladanou zeleninou.

Pomaly pečený bravčový bôčik

Dobrú chuť!

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa