Jablkový koláč s trstinovým cukrom

Autor1 rok pred 30
Obľúbené0

Vedeli ste, že typická príchuť dymu, ktorú jedlá a prísady obsahujú vďaka príprave v Big Green Egg, sa perfektne hodí k domácemu jablkovému koláču? Začnite preto rýchlo chystať suroviny na prípravu lahodného koláčika z jesenných jabĺčok a trstinového cukru, zapáľte drevné uhlie v kamado - pretože začíname! Lahodný, teplý jablkový koláč si už za hodinku budete môcť vychutnať v jeho plnej chuti.


Jablkový koláč s trstinovým cukrom


CHOD:
dezert

KATEGÓRIA: ovocie, múčnik

TECHNIKA VARENIA: pečenie

KUCHYŇA: -

ÚROVEŇ: stredná 

PREDPRÍPRAVA: 25 min.

DOBA PRÍPRAVY: 50 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 1 hod. 15 min. 

PORCIE: 8



POTREBNÉ PRÍSLUŠENSTVO NA KOLÁČ:

200 g polohrubej múky

1,5 g prášku do pečiva

3 štipky jemnej morskej soli

65 g trstinového cukru

130 g masla izbovej teploty

1 menšie vajíčko

NÁPLŇ


3  sladkokyslé jablká

50 g trstinového cukru

1 ČL mletej škorice

50 g sušených brusníc

50 g strúhanky 



NAVRCH


1 a 1/2 sladkého kyslého jablka

1 polievková lyžica kryštálového cukru


Jablkový koláč s trstinovým cukrom

Potrebné príslušenstvo:




PREDPRÍPRAVA


1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a spolu s konvektorom a roštom z nehrdzavejúcej ocele ho zahrejte na teplotu 180 ° C. Medzitým si na prípravu cesta pripravíme: spolu preosejeme múku, prášok do pečiva a soľ. Pridáme trstinový cukor, mäkké maslo a vajíčko a vypracujte hladké cesto. Veko okrúhleho liatinového pekáča namažeme maslom.

2. Na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme cesto, ktoré roztiahneme na dostatočne veľký kruh na to, aby zakrylo celé veko z pekáča. Následne namazané veko prikryjeme pripraveným a rozvaľkaným cestom. Presahujúce cesto odstrihneme

3. Na plnku: jablká ošúpeme a nakrájame na štvrtinky. Odstránime jaderníky a dužinu nakrájame na približne centimetrové kocky. Potom tieto kúsky zmiešame so zvyšnými surovinami potrebnými na plnku a hotovú plnku rozotrieme na korpus cesta.

4. Na ozdobu: jablko umyjeme, osušíme a následne nakrájame na tenučké plátky. Následne plátky poukladáme kruhovým vzorom na plnku a posypeme kryštálovým cukrom.


Jablkový koláč s trstinovým cukrom

PRÍPRAVA


1. Na rošt umiestnime studený kameň na pečenie, na ktorý následne položíme jablkový koláč. Zatvoríme poklop vajíčka a jablkový koláč pečieme  približne 40-50 minút, kým sa koláč neprepečie a pokým nebude vrch pekne zlatohnedý.
2. Nakoniec vyberieme jablkový koláč z vajíčka Big Green Egg a necháme ho mierne vychladnúť. Po vychladnutí koláč preložíme na tácku a nakrájame.


Jablkový koláč s trstinovým cukrom


Dobrú chuť!

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa