Pizza prosciutto

Autor4 roky pred 275
Obľúbené0

Ingrediencie na cesto:

  • 250 g múky (prednostne typ "00") + extra na posyp
  • 150 ml vlažnej vody
  • 20 g čerstvých kvasníc alebo 7 g suchého droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 1 polievková lyžička olivového oleja

PARADAJKOVÁ OMÁČKA:

  • ½ červenej cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 10 čerstvých listov bazalky
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 plechovky lúpaných paradajok, každá 400 g

OBLOHA:

  • 1 mozzarella
  • 10 olív kalamata
  • ½ červenej cibule
  • 8 plátkov parmskej šunky
  • 60 g strúhaného zrelého syra
  • olivový olej
  • 16 čerstvých listov bazalky


V mise zmiešajte múku so štipkou soli. V druhej mise zmiešajte vlažnú vodu s kvasnicami a cukrom, po tom vmiešajte do múky. Miešajte 1 minútu a pridajte olivový olej. Po tom dôkladne miešajte cesto najmenej 5 minút. Takto pripravené cesto nechajte 60 minút zakryté vlhkou utierkou v mise odpočívať.

Medzitým nakrájajte červenú cibuľu a cesnak na omáčku. Listy čertsvej bazalky nakrájajte najemno. Ohrejte olivový olej v panvici a pár minút restujte cibuľu a cesnak. Pridajte paradajky, varte približne 2 minúty a nakoniec pridajte bazalku. Omáčku dochuťte soľou a korením.

Naplňte zelené vajíčko drevným uhlím tesne ku kraju ohniska. Uistite sa, že kusy dreveného uhlia nie sú príliš veľké. Zapáľte drevné uhlie pomocou looftlighter. Po zapálení nechajte regulačny vrchnák a dvierka pre reguláciu vzduchu v dolnej časti keramickej základne na 20 minút úplne otvorená, pokiaľ nebudé uhlie celé žeravé.

Zelené vajíčko zahrejte na teplotu 300 ° C.

Umiestnite konvEEGGtor a rošt do zeleného vajíčka a asi po 5 minútach položte na rošt kameň na pečenie. Zavrite veko a nechajte kameň na pečenie asi 15-20 minút dôkladne zahriať. Priveďte teplotu späť na 300 ° C. Cesto rozdeľte na dve rovnaké časti a vytvarujte do bochníkov. Podložku pre prípravu pizze posypte múkou a prvú polovicu cesta vyvaľkajte valčekom do hrúbky 1 milimeter.

Posypte lopatu na pizzu múkou a vyvaľkané cesto položte na lopatu. Pomocou naberačky naberte polovicu omáčky a rozotrite ju na pizzu od stredu smerom ku krajom. Medzi omáčkou a vonkajšou hranou pizze nechajte malú medzeru. Suroviny na oblohu pizze rozdeľte na dve polovice, aby ste mohli pripraviť aj druhú pizzu. Mozzarellu nalámte na kúsky a posypte pizzu. Pridajte strúhaný syr a olúpanú a na krúžky nakrájanú cibuľu.

Posypte kameň na pečenie múkou. Tým zabránite lepeniu cesta a zároveň zistíte či je kameň na pečenie dostatočne zahriaty. Ak múka nezmení farbu nie je kameň na pečenie ešte dostatočne horúci. Ak múka začne pomaly tuhnúť a voňať je kameň na pečenie pripravený na pečenie. Pripravenú pizzu presuňte pomocou lopaty na horúci kameň na pečenie, zatvorte veko a pečte asi 6 minút kým nie je pizza hotová. Po upečení rozdeľte polovicu parmskej šunky na pizzu, posypte bazalkou a pokvapkajte olivovým olejom. Rovnakým spôsobom pripravte aj druhú pizzu.

Dobrú chuť !

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa