Nátierka z údeného pstruha
Ingrediencie:
- 1 pstruh lososový (očistený)
- 7 vetvičiek trebuľky
- 100 g kyslej smotany crème fraîche
K SERVÍROVANIU
-
toast
Zapáľte drevné uhlie v Big Green Egg a zohrejte na teplotu 120 ° C. Hrsť štiepky namočte do vody. Umyte vnútro ryby pod tečúcou vodou a vysušte utierkou. Vnútro ryby posypte soľou a korením.
Namočené štiepku nasypte do žeravého uhlia. Umiestnite konvEGGtor a rošt . Na rošt položte rybu. Zatvorte veko EGG a zohrejte na teplotu 120 ° C. Nechajte pstruha 15 - 20 minút údiť.
Vytiahnite pstruha z EGG a nechajte pomaly vychladnúť. Otrhajte lístky trebuľky a nakrájajte. Z ryby odstráňte kožu a jemne oddeľte mäso od kostí. Zmiešajte crème fraiche, mäso z ryby, pridajte nakrájanú trebuľku a dochuťte soľou a korením. Nátierku podávajte s toastom.
TIP: Skvelou alternatívou ako podávať údeného pstruha je nechať ho v celku. Počítajte 1 pstruha na porciu. Dovnútra ryby môžete vložiť napríklad plátky citrónu a posypať tymianom alebo rozmarínom.
Dobrú chuť!