Údený losos
Ingrediencie :
- 1 filé z lososa alebo plátky lososa s kožou
- hrubá morská soľ
- cukor
Dajte lososa kožou dole do misky alebo na tanier. Rovnomerne posypte soľou a potom cukrom. Zabaľte lososa do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke po dobu štyroch hodín.
Zapáľte drevné uhlie pomocou looftlightera a nechajte kupolu otvorenú asi 12 minút. Medzitým namočte do vody hrsť Apple štiepky .
Vyberte lososa z chladničky a opláchnite morskú soľ a cukor pod studenou tečúcou vodou. Osušte lososa suchou papierovou utierkou a ak chcete filé, nakrájajte ho na rovnaké kúsky požadovanej veľkosti.
Na žeravé uhlie posypte namočenú drevnú štiepku. Umiestnite konvEEGGtora položte naň štandardnýrošt. Položte filety lososa na rošt a zatvorte kupolu . Zavrite spodný regulátor vzduchu asi na pol centimetra a otvorte komín na asi 1 mm, aby zelené vajíčko dosiahol teplotu okolo 90 ° C. Nechajte lososa údiť približne 20 minút.
Vyberte filé z vajíčka , odstráňte kožu a podávajte s oblohou podľa vášho výberu.
Dobrú chuť !!!