Grilované kačacie prsia na pomarančoch s červenou kapustou

Autor4 roky pred 1047
Obľúbené0

Ingrediencie:

  • 4 filety z kačacích pŕs
  • 1 nestriekaný pomaranč
  • 1 červená kapusta
  • 5 banánových šalotiek (oválne šalotky)
  • 3 nestriekané pomaranče
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 400 ml červeného vína
  • 4 sladké zemiaky
  • kukuričná múka
  • ½ zväzku pažítky

Zapáľte drevné uhlie v Big Green Egg a zohrejte s roštom na 180 ° C. Ešte pred tým, než dosiahnete v EGG požadovanej teploty, umiestnite na rošt okrúhly liatinový pekáč a nechajte chvíľu predhriať. Medzitým nakrájajte červenú kapustu. Olúpte a nakrájajte banánovej šalotky. Nakoniec nastrúhajte kôru z 2 pomarančov, po tom ich rozkrojte a vytlačte šťavu. Tretí pomaranč nakrájajte na kúsky.

Grilovaná kachní prsa na pomerančích

Rozohrejte olivový olej v liatinovom pekáči. Pridajte šalotky a nechajte 1 minútu osmažiť. Pridajte červenú kapustu, kôru, šťavu a kúsky pomaranča, škoricu a glazujte červeným vínom. Na kraj roštu položte sladké zemiaky a zatvorte veko EGG. Nechajte červenú kapustu a zemiaky 2 hodiny variť. Každých 30 minút kapustu premiešajte a zemiaky otočte. Zmiešajte kukuričnú múku s vodou a primiešajte do červenej kapusty. (Podľa potreby a konzistencie môžete pridať viac múky.) Takto nechajte kapustu ešte približne 2 minúty povariť. Vytiahnite pekáč s kapustou a zemiakmi z EGG. Dosoľte podľa chuti a priklopte pokrievkou, aby kapusta nevychladla. Umiestnite liatinovú platňu (rebrovanou stranou nahor) na rošt a zatvorte veko EGG. Nechajte približne 10 minút nahriať. Odstráňte z mäsa tuk. Pomaranč rozkrájajte na 8 kúskov. Umiestnite filety mäsovou stranou na platňu a zatvorte veko EGG. Nechajte približne 6 minút grilovať.

Filety otočte a zapichnite do stredu mäsa sondu bezdrôtového teplomeru. Na každú filetu položte 2 kúsky pomaranča a zatvorte veko EGG. Nastavte teplotu na teplomere na 52 ° C a nechajte mäso piecť kým nedosiahne vo svojom strede požadovanej teploty. Medzitým nakrájajte pažítku pre dozdobenie. Vytiahnite mäso z EGG akonáhle dosiahne nastavenú teplotu. Jemne premiešajte červenú kapustu. Nakrájajte sladké zemiaky na polovice a posypte nasekanou pažítkou. Mäso nakrájajte na jemné plátky a podávajte s červenou kapustou a zemiakmi.

Grilovaná kachní prsa na pomerančích

Výsledok chutí skvele.

Dobrú chuť!
Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa