Grilované kačacie prsia na pomarančoch s červenou kapustou
Ingrediencie:
- 4 filety z kačacích pŕs
- 1 nestriekaný pomaranč
- 1 červená kapusta
- 5 banánových šalotiek (oválne šalotky)
- 3 nestriekané pomaranče
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 lyžičky mletej škorice
- 400 ml červeného vína
- 4 sladké zemiaky
- kukuričná múka
- ½ zväzku pažítky
Zapáľte drevné uhlie v Big Green Egg a zohrejte s roštom na 180 ° C. Ešte pred tým, než dosiahnete v EGG požadovanej teploty, umiestnite na rošt okrúhly liatinový pekáč a nechajte chvíľu predhriať. Medzitým nakrájajte červenú kapustu. Olúpte a nakrájajte banánovej šalotky. Nakoniec nastrúhajte kôru z 2 pomarančov, po tom ich rozkrojte a vytlačte šťavu. Tretí pomaranč nakrájajte na kúsky.
Rozohrejte olivový olej v liatinovom pekáči. Pridajte šalotky a nechajte 1 minútu osmažiť. Pridajte červenú kapustu, kôru, šťavu a kúsky pomaranča, škoricu a glazujte červeným vínom. Na kraj roštu položte sladké zemiaky a zatvorte veko EGG. Nechajte červenú kapustu a zemiaky 2 hodiny variť. Každých 30 minút kapustu premiešajte a zemiaky otočte. Zmiešajte kukuričnú múku s vodou a primiešajte do červenej kapusty. (Podľa potreby a konzistencie môžete pridať viac múky.) Takto nechajte kapustu ešte približne 2 minúty povariť. Vytiahnite pekáč s kapustou a zemiakmi z EGG. Dosoľte podľa chuti a priklopte pokrievkou, aby kapusta nevychladla. Umiestnite liatinovú platňu (rebrovanou stranou nahor) na rošt a zatvorte veko EGG. Nechajte približne 10 minút nahriať. Odstráňte z mäsa tuk. Pomaranč rozkrájajte na 8 kúskov. Umiestnite filety mäsovou stranou na platňu a zatvorte veko EGG. Nechajte približne 6 minút grilovať.
Filety otočte a zapichnite do stredu mäsa sondu bezdrôtového teplomeru. Na každú filetu položte 2 kúsky pomaranča a zatvorte veko EGG. Nastavte teplotu na teplomere na 52 ° C a nechajte mäso piecť kým nedosiahne vo svojom strede požadovanej teploty. Medzitým nakrájajte pažítku pre dozdobenie. Vytiahnite mäso z EGG akonáhle dosiahne nastavenú teplotu. Jemne premiešajte červenú kapustu. Nakrájajte sladké zemiaky na polovice a posypte nasekanou pažítkou. Mäso nakrájajte na jemné plátky a podávajte s červenou kapustou a zemiakmi.
Výsledok chutí skvele.