Pečená divoká kačica so zelenou kapustou, sladkými zemiakmi a dusenými hruškami

Autor1 rok pred 34
Obľúbené0

Plánujete si vo svojom zelenom vajíčkom pripraviť divinu? Náš recept na divú kačicu vám umožní jednoducho pripraviť kompletné jedlo plné chutí a ingrediencií, ktoré sa dokonale hodia k jesennej sezóne a predovšetkým k chuti kačice. Prílohu, ktorou sú dusené hrušky, odporúčame pripraviť vopred.
Užite si to!

divoká kačka s hruškami

CHOD: hlavné jedlo

KATEGÓRIA: divina, hydina, zelenina

TECHNIKA VARENIA: pomalé varenie, opekanie, nepriame varenie

KUCHYŇA: -

ÚROVEŇ: stredne ťažká

DOBA PRÍPRAVY: 55 min.

DOBA VARENIA: 3 hod..

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 3 hod. 55 min. 

PORCIE: 4




POTREBNÉ INGREDIENCIE: 

1 divoká kačica

50 g masla izbovej teploty

1 väčšia byľka šalvie

ZELENINA

2 mrkvy (ideálne žlté)

½ lyžice olivového oleja

2 fialové sladké zemiaky

1 biela cibuľa

100 g húb (rôzne)

50 g masla

½ bielej kapusty

divoká kačka s hruškami

DUSENÉ HRUŠKY

4 tvrdšie hrušky

100 ml čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy

100 ml vody

100 ml bieleho vína

50 g kryštálového cukru

2 ks badiánu

1 bobkový list

1 väčší kus sušenej škorice (vcelku)


divoká kačka s hruškami

Potrebné príslušenstvo:



PREDPRÍPRAVA 

1. Najskôr ošúpeme hrušky na varenie. Do malého hrnca  postupne pridáme všetky ingrediencie na varenie hrušiek, ktoré sú uvedené v zozname surovín, následne do tekutiny pridáme hrušky a privedieme k varu tak, aby boli hrušky úplne pokryté tekutinou. Takto necháme na miernom ohni prebublávať asi 1,5 hodiny až do mäkka.

2. Udusené hrušky stiahneme z ohňa a necháme v tekutine úplne vychladnúť. Medzitým v zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie  a vajíčko zohrejeme spolu s konvektorom, jednorazovou miskou na odkvapkávanie a nerezovým roštom na teplotu 140 °C.

3. Kačicu vložíme prsiami nahor do malej liatinovej panvice a potrieme ju zmäknutým maslom. Zo šalvie odstránime lístky, ktoré nadrobno nasekáme a obsypeme nimi spolu so soľou a mletým čiernym korením  pripravenú kačicu. Očistenú mrkvu položíme na veľký kus hliníkovej fólie a následne ju pokvapkáme olivovým olejom, soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Sladké zemiaky umyjeme a osušíme.


divoka kačka s hruškami

PRÍPRAVA

1. Panvicu s kačkou položíme na rošt a vedľa nej položíme balíček s mrkvou a sladkými zemiakmi. Do jadra kačacích pŕs zapichneme diaľkový teplomer s dvojitou sondou a poklop zeleného vajíčka dobre zatvoríme. Teplotu  jadra  nastavíme na hodnotu  50 °C. Kačicu necháme piecť približne 30 minút, pokým nedosiahneme požadovanú teplotu jadra. 

2. Kým sa kačica pečie, ošúpeme bielu cibuľu a nakrájame ju na polkolieska. Huby tiež očistíme. Maslo nakrájame na malé kocky a zelenú kapustu na väčšie kúsky.

3. Po dosiahnutí nastavenej teploty jadra vyberieme kačicu z panvice a preložíme na pripravený tanier. Teplotu vajíčka tentokrát nastavíme na 170°C.

4. Na panvicu, v ktorej sa piekla kačka dáme cibuľu, huby, kocky masla a poklop vajíčka opäť zatvoríme. Takto necháme obsah za občasného miešania variť približne 5 minút, pokým nezmäknú. 

5. Alobalový balíček s mrkvou a sladkými zemiakmi vyberieme z vajíčka a opatrne odstránime fóliu.  Sladké zemiaky nakrájame na štvrtiny. Do hubovej zmesi vmiešame nakrájanú kapustu a na túto zeleninu poukladáme naspäť kačku, mrkvu, batáty a aj pripravené dusené hrušky. Do jadra kačacích pŕs opäť zatlačíme diaľkový teplomer s dvojitou sondou a  poklop vajíčka uzatvoríme, pričom teplotu jadra nastavíme na 55 °C. Takto necháme kačicu spolu so zeleninou piecť dovtedy, pokým teplota jadra nedosiahne požadovanú teplotu.  

6. Napokon vyberieme panvicu s upečenou kačicou a zeleninovou oblohou z vajíčka,  položíme na ohňovzdorný povrch a servírujeme.

divoká kačka s hruškami


Dobrú chuť!




Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa