Krevetové špízy s paradajkovou omáčkou na hrianke

Autor1 rok pred 126
Obľúbené0

Máte chuť na krevety zo zeleného vajíčka Big Green Egg? Nachystajte paličky na špízy, pridajte chrumkavú hrianku a obľúbený  „antibois”- čo nie je nič iné ako obľúbená lahodná paradajková omáčka. Všetko, čo budete v tomto recepte potrebovať si môžete pripraviť vo vajíčku. Krevetové špízy s paradajkovou omáčkou na hrianke - to je vynikajúce predjedlo, ale aj ľahký osviežujúci obed.

Prawn skewers with toast and antiboise

CHOD: predjedlo, občerstvenie, obed

KATEGÓRIA: ryby

TECHNIKA VARENIA: grilovanie

KUCHYŇA: stredomorská

ÚROVEŇ: jednoduchá 

DOBA PRÍPRAVY: 35 min.

DOBA VARENIA: 45 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 1 hod. 20 min. 

PORCIE: 4-8



INGREDIENCIE NA KREVETY:

24 ks väčších lúpaných kreviet 

1 polievková lyžica olivového oleja

1 ČL čierneho sezamu

PARADAJKOVÁ OMÁČKA(ANTIBOISE)

4 paradajky

1 šalotka

½ bielej cibule

2 strúčiky cesnaku

1 jarná cibuľka

100 ml olivového oleja

2 lyžice ryžového octu

1 ČL drveného čili

HRIANKA

8 hrubých krajcov chleba

1 polievková lyžica olivového oleja


Prawn skewers with toast and antiboise

Potrebné príslušenstvo:

  • konvektor
  • okrúhly zelený liatinový pekáč
  • liatinový rošt pre prípravu satay špízov

PREDPRÍPRAVA

1. Krevety rozpolíme a skontrolujeme, či je z nich dôsledne odstránený črevný trakt. Ak nie, dodatočne ho poodstraňujeme. Následne krevety ponapichujeme na 8 paličiek na špízy a dáme do chladničky najmenej na 30 minút.

2. Pripravíme si paradajkovú omáčku - antiboise: najskôr privedieme do varu panvicu s vodou a pripravíme si misku so studenou vodou. Do paradajok nakrájame plytké X a postupne ich ponoríme na 10 sekúnd najskôr do vriacej vody, potom do studenej vody (aby vychladli). Takto z paradajok poľahky odstránime šupky. Olúpané paradajky  rozpolíme, povyberáme semiačka a dužinu nakrájame na menšie kúsky.

3. Šalotku a cesnak olúpeme a nakrájajte. Jarnú cibuľku a bielu cibuľu nakrájame na jemné kolieska.


Prawn skewers with toast and antiboise

PRÍPRAVA

1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a zahrejeme ho spolu s konvektorom a roštom na teplotu 200 ° C. Ako bude teplota vo vajíčku stúpať, umiestnime na rošt i zelený liatinový pekáč, aby sa pred prípravou pokrmu zohrial.

2. Začneme prípravou omáčky antiboise a to zahrievaním olivového oleja v liatinovom pekáči. Pridávame šalotku a strúčiky cesnaku a restujeme, pokým sa šalotka nepripraví „do sklovita”.  Počas restovania často miešame a po každom úkone poklop vajíčka vždy dobre zatvoríme. Nakoniec primiešame ryžový ocot, chilli a následne aj nakrájané paradajky. Po zamiešaní paradajok zložíme pekáč z vajíčka.

3. Z vajíčka vyberieme konvektor aj rošt a vložíme do neho liatinový rošt pre prípravu satay špízov, pričom necháme zelené vajíčko opätovne zohriať na teplotu 180 až 200 ° C. 

Rošt na špízy necháme vo vajíčku najskôr 15 minút rozohriať Medzitým do odstavenej paradajkovej omáčky miešame jarnú cibuľku a nahrubo zmixujeme. Nakoniec omáčku dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Pripravíme hrianku: pretlačíme si cesnak, ktorý zmiešame s olivovým olejom a ponatierame ním krajce chleba.

4. Krevety osušíme papierovou utierkou a následne ich (a rovnako tak satay rošt) jemne potrieme olivovým olejom. Potom špízy poukladáme na rošt a grilujeme ich približne 4 minúty, pričom ich po 2 minútach otočíme. Po každom úkone poklop vajíčka vždy opäť uzatvoríme.

5. Špízy povyberáme z roštu a následne poopekáme plátky chleba a to z oboch strán približne 20 sekúnd.

6. Na každú hrianku naložíme lyžicu omáčky, na vrch položíme krevetový špíz a nakoniec hrianku posypeme sezamovými semiačkami.


Prawn skewers with toast and antiboise

Dobrú chuť!



Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa