Špízy z kráľovských kreviet s pikantným dipom na spôsob Surf ’n’ turf

Autor1 rok pred 352
Obľúbené0

Surf'n'turf, teda kombinácia mäsa a morských plodov je obľúbená najmä v Ázií a Amerike, no u nás sa s ňou moc často nestretávame, čo je škoda. Dnes tomu však bude inak. Ak si dnes plánujete pripraviť lahodné špízy z morských plodov, dokúpte si aj slaninku. Kráľovské krevety, slaninka a zelené vajíčko Big Green Egg sú tými najlepšími priateľmi. Krevety môžete smažiť na panvici či grilovať, alebo ich môžete zakomponovať i do ďalších jedál akými sú paella či luxusne obložený tanier s ovocím na spôsob de mer. S dnešným receptom na jemne pikantné jedlo použijeme príslušenstvo Big Green Egg na grilovanie špízov a špajle, ktoré sú dokonale chránené pred teplom dreveného uhlia.

CHOD: snack, chuťovka

KATEGÓRIA: ryby, mäso

TECHNIKA VARENIA: grilovanie

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAV: 20 min.

DOBA VARENIA: 10 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 30 min. 

PORCIE: 12 špízov 

 


INGREDIENCIE NA ŠPÍZY:

 

12 veľkých (čiernych tigrích) kreviet 

½ ČL japonského prášku siedmich vôní Shichimi tōgarashi (resp. zmes korení: chilli papričky,opražená pomarančová kôra,žlté a čierne sezamové semienka, japonské korenie, morské riasy a ďumbier)

12 plátkov slaniny

1 strúčik cesnaku

1 lyžica olivového oleja



DIP:

 

1 vetvička koriandra

100 g kyslej smotany

1 polievková lyžica sladkej chilli omáčky




Požadované príslušenstvo:

 

liatinový gril Satay na prípravu špízov
prípadne rošt





PREDPRÍPRAVA

 

1. Najskôr v Big Green Egg zapálime drevné uhlie a zohrejeme vajíčko spolu s liatinovým satay grilom na teplotu 200 °C. Medzitým očistíme kráľovské krevety, pričom ich chvosty neodstraňujeme. Dokonale z kreviet odstránime črevný trakt. Potom kráľovské krevety pozdĺžne navlečieme na pevné špízy a posypeme ich korením siedmich vôní. Každú krevetu následne zabalíme do plátku slaniny. Cesnak ošúpeme, strúčik nadrobno nasekáme a zmiešame s olivovým olejom.

2. Na prípravu dipu oberieme čerstvé lístky koriandra a nasekáme ich nadrobno. Do misky dáme kyslú smotanu, ktorú zamiešame s chilli omáčkou a koriandrom. 




PRÍPRAVA

1. Kráľovské krevety obalené v slaninke potrieme cesnakovým olejom. Špízy poukladáme na liatinový Satay gril a poklop vajíčka Big Green Egg zatvoríme. Špízy grilujeme približne 3 minúty.

2. Následne špajle na grile pootočíme a kráľovské krevety obalené v slaninke grilujeme opäť ďalšie 3 minúty.

3. Hotové špízy vyberieme z Big Green Egg a podávame s chutným chilli dipom.

 

Dobrú chuť!

Ak sa chcete dozvedieť niečo o úprave čerstvých rýb a morských plodov, prečítajte si náš blog.

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa