Restované rezance s kráľovskými krevetami

Autor1 rok pred 17
Obľúbené0

Chcete si vo svojom Big Green Egg pripraviť napríklad praobyčajnú praženicu? S Wokom z uhlíkovej ocele  je príprava smažených a pražených jedál prechádzkou v parku! Wok je ideálnym kúskom z ponuky príslušenstva Big Green Egg, na ktorom hravo pripraviť chutné a kompletné jedlo. S nasledujúcim receptom vytvoríte v priebehu okamihu vynikajúci pokrm pozostávajúci z extra hustých rezancov udon, dotvorený nádhernými kráľovskými krevetami a kompaktnou ázijskou marinádou, ktorá verte - určite si získa každého. Poďme hneď na to!


Restované rezance s kráľovskými krevetami

CHOD:
obed, hlavné jedlo

KATEGÓRIA: ryba, zelenina, cestovina

TECHNIKA VARENIA: praženie, smaženie

KUCHYŇA: ázijská

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAVY: 20 min.

DOBA VARENIA: 20 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 40 min. 

PORCIE: 2

POTREBNÉ INGREDIENCIE:


KRÁĽOVSKÉ KREVETY

12 - 16 kráľovských kreviet (ľahké na lúpanie)

1 červená sladká špicatá paprika

1 červená cibuľa

1 strúčik cesnaku

1 jarná cibuľka

1 červená španielska chilli paprička

100 ml arašidového oleja

400 g varených hrubých japonských rezancov „udon”

2 vetvičky koriandra

1 limetka



MARINÁDA

1 pol polievkovej lyžice ustricovej omáčky

1 1/2 polievkovej lyžice čiernej fazuľovej omáčky 

1 pol polievkovej lyžice sójovej omáčky

1½ lyžice zázvorového sirupu

(všetky ingrediencie dnes už nájdete v orient kútikoch vytvorených vo väčších potravinách  alebo v špecializovaných predajniach či na internete)



Potrebné príslušenstvo:



PREDPRÍPRAVA

1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a zohrejeme ho spolu so vsadeným košom pre konvektor na teplotu 220 ° C.

2. Medzitým spolu zmiešame aj všetky ingrediencie na marinádu. Kráľovské krevety olúpeme (zvyšky škrupiniek z kreviet odložíme nabok) a očistené krevety zmiešame s marinádou.

3. Stonku z papriky odrežeme a dužinu nakrájame na prúžky. Očistíme červenú cibuľu a nakrájame na pol krúžky. Následne na tenké plátky nakrájame aj očistený strúčik cesnaku. Jarnú cibuľku a chilli papričku si tiež nakrájame na tenké krúžky.


Restované rezance s kráľovskými krevetami

PRÍPRAVA

1. Do koša na konvektor vložíme Wok z uhlíkovej ocele a poklop vajíčka uzatvoríme. Takto Wok predhrievame niekoľko minút, aby bol dostatočne horúci.

2. Do rozpáleného woku nalejeme arašidový olej a pridáme škrupky z očistených kreviet, ktoré sme si pred pár minútkami odložili. Zatvorte poklop zeleného vajíčka Big Green Egg a zvyšky z lúpaných kreviet smažíme na oleji po dobu 2-4 minút, vďaka čomu získa olej špecifickú chuť.

3. Po dokončení smaženia škrupiniek  zložíme Wok zo zeleného vajíčka a olej prelejeme cez sitko. Opäť umiestime wok do koša nad konvektor a vlejeme doň práve precedený olej. Kráľovské krevety vyberieme z marinády a vložíme ich do woku (marinádu však nevylievame, ale si ju odložíme bokom). Pridáme pripravené ingrediencie: papriku, červenú cibuľu a cesnak, potom zatvoríme poklop a a necháme prejsť varom po dobu približne 3 minút.

4. Marinádu, ktorú sme uchovali z marinovania kreviet následne prilejeme do woku a pridáme aj zvyšné ingrediencie: rezance, jarnú cibuľku a chilli korenie. Dumstujeme, pokým nebudú rezance horúce, pričom zmes priebežne a často miešame. Po každom úkone nezabudnime poklop vajíčka dobre a opätovne uzatvoriť.

5. Nakoniec zložíme wok z vajíčka. Koriandrové lístky a limetku najemno nasekáme na kolieska. Pomocou lyžice naservírujeme rezance rovnomerne do pekných misiek, ozdobíme limetkovými mesiačikmi a posypeme nasekaným voňavým koriandrom.

Restované rezance s kráľovskými krevetami

Dobrú chuť!

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa