Pikantné krevety

Autor1 rok pred 32
Obľúbené0

Pikantné krevety

Žiadna úspešná záhradná párty sa nezaobíde bez chutného občerstvenia. Na tú dnešnú vám opäť dobre poslúži práve zelené vajíčko. Hitom mnohých záhradných osláv bývajú krevety s pečenými paradajkami. V Big Green Egg ich pripravíte rýchlejšie, než stačíte povedať KREVETA. Priateľov okrem kreviet ohúrite dokonale krvavým koktailom Bloody Mary s ustricami, ktorý si pripravíte v predstihu a necháte ho schladiť na tú správnu letnú teplotu. Chutné jedlo, pohoda, relax a obsluha vášho super grilu s priateľmi - viete si predstaviť svoje voľné chvíle ešte viac oddychovo?


Fried spicy prawns

CHOD: chuťovka

KATEGÓRIA: ryby

TECHNIKA VARENIA: pečenie

KUCHYŇA: španielska

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAVY: 20 min.

DOBA VARENIA: 10 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 30 min. 

PORCIE: 4

INGREDIENCIE NA KREVETY:

2 paradajky

20 kreviet

1 šalotka

1 strúčik cesnaku

1 zväzok vňate petržlenu

1 citrón

50 ml olivového oleja

1/4lyžičky červenej sladkej údenej paprika 

1 lyžica chilli salsy

50 ml sherry (alebo dezertného vína)

pre nealkoholickú verziu odporúčame namiesto sherry použiť ananásovú šťavu



Potrebné príslušenstvo:



Fried spicy prawns


PREDPRÍPRAVA


1. Ako prvé si  vo vajíčku zapálime drevné uhlie a spolu s roštom ho necháme rozohriať až na teplotu 220°C. Kým sa naše vajíčko nahrieva, privedieme do varu panvicu s vodou a pripravíme si aj misku s ľadovou vodou. Ostrým nožom nakrojíme paradajky na spodnej  strane do tvaru krížika. 

2. Každú takto nakrojenú paradajku vložíme najskôr do vriacej vody (cca na 15 sekúnd) a potom do ju ponoríme do ľadovej vody, aby vychladla. Takto upravené paradajky hravo ošúpeme, potom z nich po prekrojení vyberieme semienka. Nakoniec ich nakrájame na malé kocky.

3. Krevety olúpeme. Chvosty necháme zapnuté . Odstránime z nich črevné ústrojenstvo. Šalotku a cesnak očistíme a nakrájame. Najemno nasekáme aj vňať petržlenu. Jednu polovicu citróna nakrájajte na štvrtinky a šťavu z druhej polovice vytlačíme.



PRÍPRAVA

1. Na pavnici si necháme rozohriať olivový olej. Pridáme šalotku, cesnak a nakoniec aj krevety. Zatvoríme poklop vajíčka a necháme krevety smažiť na olivovom oleji asi 5 minút, až kým sa takmer neuvaria; krevety občas zamiešame.

2. Nakrájané paradajky, červenú mletú papriku papriku a chilli salsu vmiešame do kreviet a dochutíme citrónovou šťavou. Popražíme ešte asi 1 minútu a nakoniec podlejeme sherry.

3. Panvicu zložíme z vajíčka a krevety nakrájame do 4 menších misiek alebo do jednej väčšej misky. Podľa chuti posypeme soľou a čiernym korením a pokvapkáme zvyškom olivového oleja. Nakoniec krevety posypeme petržlenovou vňaťou a pred podávaním ozdobíme na mesiačiky nakrájaným citrónom.

Dobrú chuť!


Fried spicy prawns



TIP:
Popri príprave pikantných kreviet si na rošt dajte aj pár paradajok navyše. Po ich zaúdení získate základ na lahodný koktail Bloody Mary, ktorý môžete svojim hosťom  podávať ku krevetám. V minúte tak získate večerné občerstvenie, ktoré dostane každého.

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa