Lososové jednohubky údené na cédrovej doske

Autor3 roky pred od autora 335
Obľúbené0

Údený losos z Big Green Egg je právom hitom. Môžete údiť celú jeho stranu alebo si pripraviť naše chutné lososové jednohubky. Kúsky lososa marinujte 2 hodiny v lahodnej marináde na báze sójovej omáčky, následne položte na namočený céder určený na údenie na grile vášho vajíčka. Doska rybu ochráni pred priamym ohňom z drevného uhlia a navyše mu dodá jemnú vôňu. V neposlednom rade budú lososové jednohubky pekne vyzerať pri podávaní. Keď toto jedlo ochutnáte, budete si ho chcieť pripravovať stále!


salmon bonbons



CHOD:
snack, predjedlo

KATEGÓRIA: mäso, pečivo

TECHNIKA VARENIA: grilovanie, nepriame varenie

KUCHYŇA: anglická

ÚROVEŇ: stredná 

DOBA PRÍPRAVY: 45 min.

DOBA VARENIA: 1 hod. 45 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 2 hod. 25 min. 

PORCIE: 10-12



POTREBNÉ INGREDIENCIE:

400 g filetu z lososa bez kože 

2 jarné cibuľky

1 červená španielska chilli paprička

1/3 limetky

2 byľky koriandra

100 ml sójovej omáčky 

1 lyžička wasabi pasty

10 plátkov nakladaného zázvoru 

1 polievková lyžica majonézy (prípadne japonskej majonézy kewpie) 



Potrebné príslušenstvo:

PREDPRÍPRAVA

1. Filet z lososa nakrájame na 10 kociek podobnej veľkosti. Jarnú cibuľku nakrájame na tenké krúžky. Stonku a semienka z chilli papričky vyberieme a zvyšok papričky tiež nakrájame na tenké krúžky. Limetku nakrájame na plátky, lístky z jednej byľky čerstvého koriandra najemno nakrájame.

2. Na prípravu marinády: zmiešame spolu sójovú omáčku a wasabi pastu. Približne 10 krúžkov jarnej cibuľky a čili papričiek ponecháme bokom ( v chladničke na neskoršie použitie) a zvyšok zmiešame s plátkami limetky, nadrobno nasekaným koriandrom a všetko spolu pekne zmiešame na marinádu, v ktorej opácujeme kocky lososa. Následne necháme marinovať v chladničke približne 2 hodiny.




PRÍPRAVA


1. Drevenú grilovaciu dosku pred údením namočíme na minimálne 30 minút do väčšieho množstva vody. Potom v zelenom vajíčku big Green Egg zapálime drevné uhlie a spolu s roštom necháme vajíčko rozohriať na teplotu 170 ° C.

2. Na namáčanú osušenú grilovaciu dosku položíme kocky lososa a vložíme na roštdo vajíčka. potom poklop vajíčka Big Green Egg zatvoríme a lososové jednohubky necháme údiť približne 8-10 minút, pokým nedosiahnu teplotu jadra 55 ° C. (teplotu môžeme zmerať pomocou digitálneho teplomera). Kým sa lososové jednohubky údia, poodtŕhame lístky aj z druhej byľky koriandra a nakrájajte ich na tenké prúžky. Plátky zázvoru necháme odkvapkať.

3. Grilovaciu dosku vyberieme z Big Green Egg a polejeme ich pripravenou majonézou.  Nakoniec ozdobíme odloženými kúskami chilli papričky a jarnej cibuľky, nakladaným zázvorom a koriandrom.



Dobrú chuť!



Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa