Tortilla - základný recept

Autor3 roky pred od autora 297
Obľúbené0

Tortilly sú základom mnohých mexických jedál. Quesadillas, enchiladas, burritos, fajitas či tacos, to všetko sú jedlá, ktoré v rôznych podobách a chuťových obmenách používajú pri servírovaní práve tortillu. Tradičné mexické tortilly sú vyrábané z kukuričnej múky. V Mexiku slovo „tortilla“ znamená výhradne kukuričnú tortilu, upečenú nasucho na rozpálenom pláte. Wrap je pojem pre zrolovaný „sendvič“ z tortilly. V západných krajinách a v USA sa na výrobu tortíl naopak používa prevažne pšeničná múka. Výroba kukuričnej tortilly si vyžaduje značnú prax, a preto si v Big Green Egg vyrobíme tortillu z pšeničnej múky, ktorá je však rovnako chutná.




CHOD: príloha

KATEGÓRIA: múčne jedlo 

TECHNIKA PRÍPRAVY: pečenie

ÚROVEŇ: jednoduchá 

DOBA PRÍPRAVY: 25 min.

DOBA VARENIA: 5-15 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 30-40 min. 

PORCIE: 4-6 kúskov 



POTREBNÉ INGREDIENCIE:

250 g pšeničnej múky (hladkej, prípadne hladkej celozrnnej múky)

½ lyžičky prášku do pečiva

½ lyžičky soli

50 ml olivového oleja

100 ml teplej vody

Potrebné príslušenstvo:



PREDPRÍPRAVA

1. V Big Green Egg zapálime drevné uhlie a vajíčko spolu s konvektorom, roštom a kameňom na pečenie zahrejeme  na teplotu 250 ° C.

2. Všetky ingrediencie dáme do misky, dôkladne premiešame a zamiesime na hladké cesto, podobne ako na pizzu. Cesto necháme prikryté potravinovou fóliou odpočívať cca 15 minút. 

3. Potom cesto rozdelíme na 6 rovnakých porcií (ak ideme pripravovať mini tortilly) alebo 4 rovnaké porcie pre tortilly štandartnej veľkosti. Vytvarujeme guľôčky, ktoré natenko rozvaľkáme valčekom na múkou posypanej doske (alebo na guličku položíme fóliu a cesto jednoducho sploštíme panvicou).



PRÍPRAVA

1. Na rozhorúčený kameň na pečenie položíme jednu či viac tortíll a pečieme z každej strany približne pol až jednu minútku, až pokým sa nezačne tortilla pekne nafukovať a tmavnúť.

2. Tortilly položíme na tanier, prikryjeme mierne navlhčenou utierkou (aby boli mäkké až do doby servírovania). Tortilly pečieme postupne rovnakým spôsobom a použijeme ako základ pri príprave mnohých receptov, z ktorých mnohé vám ponúkame aj našej stránke Big Green Egg.

Dobrú chuť!

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa