Mexická Quesadilla s kyslou smotanou

Autor1 rok pred 27
Obľúbené0

Quesadilla je známy pokrm mexickej kuchyne, v krajine, kde sa vyrába aj keramika zeleného vajíčka Big Green Egg. Na prípravu tejto pochúťky používame liatinovú panvicu alebo plochú stranu polkruhovej liatinovej platne Plancha, dokonca ju môžeme pripraviť vo vrchnáku v zelenom pekáči, ktorý umiestnime na rošt zeleného vajíčka. Použitie zeleného holandského pekáča však vyžaduje použitie obracačky, nakoľko jeho tvar čiastočne sťažuje úhľadné otáčanie a dokonalý vzhľad výslednej quesadilly.



CHOD: príloha, hlavné jedlo

KATEGÓRIA: múčne jedlo 

TECHNIKA PRÍPRAVY: pečenie

KUCHYŇA: mexická

ÚROVEŇ: jednoduchá 

DOBA PRÍPRAVY: 20 min.

DOBA VARENIA: 10 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 30 min. 

PORCIE: 12 kúskov 


Potrebné ingrediencie:

1 malá hlávka brokolice

½ zelenej cukety

8 jarných cibuliek

1 avokádo

1 zväzok bazalky

200 g strúhaného vyzretého syra

6 malých tortillových placiek (asi Ø15 cm)

200 g mäkkého kozieho syra

125 g kyslej smotany



Potrebné príslušenstvo:



PRÍPRAVA

1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a zohrejeme ho spolu s liatinovým roštom a liatinovou panvicou na teplotu
220 ° C.

2. Kým sa vajíčko nahrieva, rozložíme si brokolicu na maličké ružičky. Panvicu s mierne osolenou vodou privedieme do varu, pridáme ružičky brokolice a blanšírujeme približne 4 minúty. Následne scedíme, brokolicu prepláchneme studenou vodou a necháme dobre odkvapkať. Cuketu nakrájame na malé kocky a jarnú cibuľku na tenké krúžky. Avokádo rozpolíme, odstránime kôstku, olúpeme a dužinu nakrájame na malé kocky. Lístky z bazalky poodtŕhame a nadrobno nakrájame. Nakoniec so zeleninou, avokádom a bazalkou zmiešame nastrúhaný syr.

3. Na každú stranu každého wrapu natrieme kozí syr a na tri wrapy rozložíme vrstvu zeleninovej zmesi. Zvyšné wrapy položíme kozím syrom natretou stranou nadol na vrstvu zeleninovej zmesi a jemne stlačíme.

4. Predpipravenú quesadillu vložíme do panvice, zatvoríme poklop vajíčka a necháme piecť približne 5 minút. Medzitým v miske rozmiešame kyslú smotanu. 

5. Quesadillu obrátime na druhú stranu a zapečieme ešte približne 5 minút dozlatista. Potom quesadillu vyberieme z panvice, nakrájame na štyri kúsky a podávame s kyslou smotanou. Obdobným spôsobom upečieme aj zvyšné quesadilly.

Dobrú chuť!

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa