Grilovaná pražma

Autor3 roky pred od autora 200
Obľúbené0


Recept na pražmu je klasické vietnamské hlavné jedlo, pričom kombinácia ryby a paradajok k sebe dokonale ladí. S rezancovým šalátom, s ktorým toto jedlo odporúčame podávať, mu dodáte ten pravý ázijský nádych.




CHOD:
hlavné jedlo

KATEGÓRIA: ryba

TECHNIKA VARENIA: pečenie

KUCHYŇA: ázijská/vietnamská

ÚROVEŇ: stredná 

DOBA PRÍPRAVY: 20 min.

DOBA VARENIA: 4 hod. 10 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 4 hod. 30 min. 

PORCIE: 4

FRIED SEA BREAM

POTREBNÉ INGREDIENCIE:

2 pražmy, vyčistené a filetované

200 ml slnečnicového oleja

OBLOHA:

½ hlávky fenikla

2 reďkovky

125 g rolky mäkkého kozieho syra

2 byľky bazalky

16 zelených olív bez kôstok

2 lyžice extra panenského olivového oleja



OMÁČKA:

7 strúčikov cesnaku

1 cm čerstvého zázvoru

1 čili paprička 

8 paradajok

2 lyžice cukru

2 lyžice sójovej omáčky

2 lyžice rybacej omáčky

6 jarných cibuliek



REZANCE:

200 g celozrnných rezancov

½ mrkvy

½ zväzku koriandra

3 jarné cibuľky


FRIED SEA BREAM


Potrebné príslušenstvo:




PREDPRÍPRAVA

Najskôr vo vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a vajíčko necháme spolu s liatinovým roštom zahriať na teplotu 180 ° C. Medzitým opláchneme ryby zvnútra aj zvonka pod studenou tečúcou vodou a dôkladne ich osušíme kuchynskou utierkou. Na prípravu omáčky: ošúpeme cesnak aj koreň zázvoru a nakrájame ich najemno. Z čili papričky vyberieme stopku, semená a zvyšnú dužinu nadrobno nakrájame. Paradajky rozkrájame na mesiačiky.



PRÍPRAVA

1. Slnečnicový olej nalejeme do liatinovej panvice a na rošte necháme dobre rozohriať. Pražmu vložíme do liatinovej panvice, zatvoríme poklop vajíčka Big Green Egg a rybu smažíme približne 3 minúty.

2. Potom ryby preklopíme na druhú stranu, pridáme cesnak, koreň zázvoru a nakrájanú čili papričku. Poklop vajíčka zatvoríme a opäť smažíme približne 2 minúty. Pridáme paradajkové mesiačiky, cukor, sóju aj rybaciu omáčku, zatvoríme poklop vajíčka a takto necháme  dusiť približne 10 minút, pokým nebudú paradajky mäkké a ryba dostatočne uvarená.

4. Kým sa ryba dusí, uvaríme si rezance na prípravu šalátu podľa pokynov na obale. Po uvarení cestoviny scedíme a prepláchneme studenou vodou. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kocky cca 0,5 cm veľké. Lístky z koriandra poodtŕhame a nadrobno nakrájame . Očistíme jarnú cibuľku na omáčku i na šalát a nakrájame ju šikmo na kolieska. Všetky ingrediencie potrebné na prípravu šalátu spolu zmiešame a podľa chuti dosolíme a dokoreníme mletým čiernym korením.

5. Panvicu s pražmou vyberieme z Big Green Egg a položíme na žiaruvzdornú podložku na stôl. Nakoniec posypeme jarnou cibuľkou a podávame s chutným rezancovým šalátom.

FRIED SEA BREAM


Dobrú chuť!

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa