Placky „Blinis” z ricotty s grilovanou špargľou a sardelou zálievkou

Autor2 roky pred 97
Obľúbené0

Placky blinis pochádzajú z východnej Európy a najlepšie by sa dali opísať ako spojenie maličkej palacinky a okrúhlej piškóty. Môžete ich naplniť čímkoľvek chcete, jednoducho všetkým, čo máte radi. Skvele poslúžia buď ako rýchle občerstvenie, alebo ako predjedlo v rámci menu. Náš recept na ricottové blinis s grilovanou zelenou špargľou a sardelovou zálievkou rozhodne odporúčame čo najskôr vyskúšať.




CHOD: predjedlo, snack

KATEGÓRIA: zelenina

TECHNIKA VARENIA: pečenie, grilovanie

ÚROVEŇ: jednoduchá

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 35 min.

PORCIE: 4



POTREBNÉ INGREDIENCIE:


1 zväzok zelenej špargle cca 350 g

1 polievková lyžica olivového oleja



PLACKY BLINIS:

2 vajcia

50 g polohrubej múky

50 g ricotty

100 g strúhaného parmezánu

1 polievková lyžica slnečnicového oleja



SARDELOVÁ ZÁLIEVKA:

½ červenej cibule

1 strúčik cesnaku

1 lyžica sardelovej pasty

50 g čiernych olív bez kôstky

25 g kapary (scedené)

zväzok čerstvej petržlenovej vňate

100 ml olivového oleja

šťava z ½ citrónu



Potrebné príslušenstvo:

Placky „Blinis” z ricotty s grilovanou špargľou a sardelou zálievkou Placky „Blinis” z ricotty s grilovanou špargľou a sardelou zálievkou



PRÍPRAVA

1. Oblečieme si profesionálnu zásteru :-) Potom v zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a spolu s liatinovým roštom zohrejeme vajíčko na teplotu na 180 ° C. Medzitým odstránime zo špargle všetky jej tvrdé časti a hrubšie kúsky špargle po dĺžke rozrežeme. Špargľu pokvapkáme olivovým olejom a podľa chuti osolíme.

2. Na prípravu placiek v miske najskôr rozšľaháme vajcia, ktoré zmiešame s múkou a následne do zmesi zamiešame ricottu a parmezán.  Zmes dochutíme soľou a korením.
Na prípravu zálievky očistíme a najemno nakrájajte červenú cibuľu a cesnak. Pridáme sardelovú pastu, olivy a kapary, ktoré sme nadrobno nakrájali. Nakoniec  pridáme najemno nasekané lístky petržlenovej vňate a odložíme zmes bokom.

3. Pod zatvoreným poklopom zeleného vajíčka na liatinovom rošte zohrejeme polkruhovú liatinovú dosku (resp. liatinový pekáč)  hladkou stranou nahor a namažeme ju slnečnicovým olejom. Placky z dvoch polievkových lyžíc cesta následne z oboch strán usmažíme na rozhorúčenom povrchu liatinovej dosky. Smažíme dozlatista. Kým sa placky blinis opekajú, na rošte ugrilujeme špargľu, a to približne 5 až 8 minút. Špargľu pravidelne otáčame a po každom úkone poklop vajíčka zatvoríme.

5. Hotové placky udržujeme teplé ich pod alobalom.
Pomocou rukavice zložíme liatinovú dosku z roštu 
Na finálnu prípravu zálievky najskôr zohrejeme tretinu olivového oleja na malej liatinovej panvici na rošte zeleného vajíčka a osmažíme na nej cibuľu a cesnak. Primiešame zmes na zálievku (pripravenú v predstihu), zvyšný olivový olej, citrónovú šťavu.

6. Hotovú špargľu naservírujeme na tanier a jemne prelejeme zálievkou. Podávame na veľkom tanieri s plackami z ricotty.



Placky „Blinis” z ricotty s grilovanou špargľou a sardelou zálievkou


TIP: tento vegetariánsky recept môžeme ľahko upraviť aj pre milovníkov mäsa. Stačí pred podávaním preložiť špargľu narýchlo opečenými plátkami slaniny, ktoré si samozrejme ugrilujeme v našom vajíčku Big Green Egg.


Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa