Farebná dusená mrkva podľa Ralpha de Kok

Autor3 roky pred od autora 327
Obľúbené0

V nasledujúcom  recepte použijeme Big Green Egg podobne, ako rúru. Spôsobom nepriameho varenia  pri konštantnej teplote, máme nad procesom varenia úplnú kontrolu. Tentokrát budeme variť „en papillotte“; kedy sa mrkva varí v papierovom vrecku, čím sa zachovávajú všetky jej chute, vitamíny a arómy, ktoré sa zbytočne nestrácajú  vo vriacej vode, ako je tomu pri bežnom varení. Je to tiež ľahká metóda prípravy, ktorá  vyzerá veľmi rustikálne. Papierové vrecko si vyrobíme zošitím dvoch listov pergamenového papiera. 



Počet porcií: 4


Braised carrots



INGREDIENCIE:

8 ks žltých, fialových a oranžových mrkiev

1 červená cibuľa

1 ks sladkého drievka

1 byľka tymiánu

2 bobkové listy

2-3 lyžice tekvicového oleja

2-3 lyžice sherryho octu (alebo jablčného muštu)

1 veľká mandarínka

olivový olej

čierne korenie 

hrubá morská soľ

Potrebné príslušenstvo:

PRÍPRAVA

1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a spolu s konvektoromantikorovým roštom zohrejeme vajíčko na teplotu 175°C .Listy a dolnú časť korienka z mrky odrežeme a mrkvu dôkladne umyjeme pod kohútikom. Cibuľu olúpeme a nakrájame ju na  kolieska.

2. Na pracovnú plochu položíme list pergamenového papiera a položíme na ňu mrkvu, cibuľu, sladké drievko, tymián aj bobkové listy. Všetko pekne pokvapkáme tekvicovým olejom a sherry (alebo jablčným muštom) octom. Mandarínku rozpolíme a vytlačíme jej šťavu priamo na mrkvu. Šupky z mandarínky pridáme k mrkve.

Všetko zakryjeme druhým listom papiera na pečenie, párkrát preložíme ich okraje, aby sme vytvorili vrecúško. 

3. Papierové vrecko s mrkvou opatrne preložíme na rošt, zatvoríme poklop vajíčka a necháme „dumstovať” približne 60 minút, až pokým mrkva nezmäkne. Po asi 30 minútach varenia opatrne vreckom zatrasieme, čím sa šťavy a tekutiny jednotlivých ingrediencií správne rozložia.

4. Balíček z vajíčka vyberieme pomocou špeciálnych rukavíc. Papier opatrne roztrhneme a skaramelizovanú mrkvu v zahustenej šťave prelejeme na servírovací tanier. Nakoniec túto farebnú krásu pokvapkáme trochou olivového oleja, posypeme čiernym mletým korením a hrubou morskou soľou.


Braised carrots



TIP:
Farebná dusená mrkva je výbornou prílohou, ktorú môžeme podávať s pečeným alebo údeným mäsom, volským okom, dobrou údeninou, ale pochutnáme si na nej napríklad len tak - s pečenými zemiačikmi s čerstvou petržlenovou vňaťou. 



Dobrú chuť!

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa