Nakladaná „salsify” alias kozia brada pórolistá

Autor3 roky pred od autora 554
Obľúbené0

Salsifis (botanický názov pre koziu bradu pórolistú) má koreň, ktorý tvorí základ netradičnej zeleniny, ktoré na chladnom a vetranom mieste vydržia zabalené v papieri 2 až 3 dni. Koreň kozej brady podávame tepelne upravený,  pripravený v Big Green Egg. Po takejto príprave sa  stane lahodnou a vyhľadávanou prílohou. Jemná oriešková chuť tejto netypickej zeleniny je čarovná a preto, ak sa budete chcieť nabudúce blisnúť pre priateľmi, pripravte si koziu bradu podľa nášho receptu a podávajte ju s krásnym kusom kotlety zo zveriny, s hubami a brusnicovým kompótom.

Salsify

CHOD: príloha

KATEGÓRIA: zelenina

TECHNIKA VARENIA: nepriame varenie, zaváranie, smaženie

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAVY: 20 min.

DOBA VARENIA: 35 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 55 min.

PORCIE: 4



POTREBNÉ INGREDIENCIE:

250 ml mlieka

500 g kozej brady 

500 g husacej masti



Potrebné príslušenstvo:



PREDPRÍPRAVA

1. Vo vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a spolu s konvektorom a s roštom z nehrdzavejúcej ocele ich zahrejeme na teplotu 140 ° C. V nádobe zmiešame mlieko s 250 ml vody.

2. Olúpeme korene kozej brady každý koreň nakrájame na štyri rovnako veľké kúsky. Tieto následne naložíme do mliečnej zmesi, aby nedochádzalo k ich zafarbeniu. Pri lúpaní kozej brady buďte opatrní a koreň lúpte s latexovými rukavicami, nakoľko šťava z kozej brady je náročná na odstránenie.

Salsify

PRÍPRAVA

1. V okrúhlom liatinovom pekáči Green Dutch Oven rozpustíme husaciu masť. Zeleninu (resp. jej korene) medzitým necháme odkvapkať v cedníku.

2. Odkvapkané kúsky kozej brady pridáme k rozpustenej husacej masti a necháme ich povariť približne 20 minút, do stavu al dente. Následne korene z masti povyberáme a odstavíme zo zeleného vajíčka. Z vajíčka zložíme rošt, vyberieme konvektor a opätovne vsunieme rošt, na ktorý položíme liatinovú panvicu. Vajíčko necháme rozohriať na teplotu na 180 ° C.

3. Na rozohriatu panvicu vložíme koziu bradu (aj so zbytkovým tukom na povrchu koreňových kúskoch) a niekoľko minút smažíme, až pokým zelenina nezačne hnednúť.

4. Nakoniec posypeme soľou, mletým čiernym korením a podávame.

TIP: Ak plánujete nakladaný koreň kozej brady podávať s divinou, odporúčame ako prvé povariť koreň v husacej masti. Po príprave mäsa (v čase, kým bude mäso pred podávaním odpočívať), budete mať príležitosť zeleninu dodatočne narýchlo opražiť.

Dobrú chuť!

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa